Engelliler kurumlar arası iletişimsizlik engeline takıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen törende engelliler ve dernek üyeleri, plansız ve düzensiz yapılan program nedeniyle soğukta yarım saat beklemek zorunda kaldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün, 10.30’da Kültür ve Kongre Merkezinde, Bilecik Engelsizim Derneği ise, 11.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreni düzenledi. Programların saatlerinin birbirine yakın olması sebebiyle Cumhuriyet Meydanına zor zahmet gelen engelliler ve yakınları hem protokolü hemde dernek başkanını soğukta beklerken dert yandı.

Kültür ve Kongre Merkezindeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün programına katılan ve Cumhuriyet Meydanında toplanan üyeler tarafından açılan telefonların ardından Cumhuriyet Meydanı’na gelen Bilecik Engelsizim Derneği Başkanı Halit Altıntaş, protokol üyelerinin orada olmasından dolayı Kültür ve Kongre Merkezindeki programa katıldığını ifade ederek, “Beni bu sabah arayarak kongre merkezinde bir program düzenleyeceklerini belirttiler.

‘Bizim programımız saat 10.30’da yapılacak siz de buyurun katılın fazla sürmeyecek en azından 11’i çeyrek geçe Cumhuriyet Meydanı’na hep birlikte döneceğiz’ dediler. Fakat orada işleri uzadı. Ben bu programı geçen sene olduğu gibi bu sene de aynı saatte yapacağımı söylemiştim. Buradaki programdan sonra gidelim oraya. Buradaki törenimizi yapıp, ihtiyaç sahibi engellimize cihazımızı verdikten sonra oraya gidelim. Valimiz ve belediye başkanımız da oraya katıldığı için mecburen ben de oraya katılmak zorunda kaldım. Onların programı devam ederken ben yarıda çıktım. Aslında protokolün önce buraya gelip daha sonra oradaki programa geçmesi gerekiyordu. Ama onların hepsi oraya toplandılar. Ben de onların yanına 5-10 dakikalığına da olsa katılmak zorunda kaldım. Beni sabah telefonla arayarak çağırdılar. Biz sonra hep birlikte geleceğiz o yüzden buradaki arkadaşları da bekletmiş olduk. İlk önce bize değer vermeleri gerekiyor” dedi.

Soğukta bir süre bekleyen engelli vatandaşların bazıları Cumhuriyet Meydanı’ndan tören başlamadan ayrılırken Bilecik Engelsizim Derneği Başkanı Halit Altıntaş ve dernek üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Bilecik Engelsizim Derneği Başkanı Halit Altıntaş, Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında aldığı bir kararla 3 Aralık tarihini Dünya Engelliler Günü olarak ilan ettiğini hatırlatarak, Dünyada 1 milyondan fazla ülkemizde ise 9 milyon dolayında engelli yaşadığını, engellilerin sosyal ve siyasi katılımda olduğu kadar ulaşım , istihdam ve eğitim alanlarında da toplumun diğer kesimleriyle eşit koşullara sahip olmadıklarını söyledi.
Altıntaş, Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği olarak, engelliler için gereken yardımı sarfettiklerini belirterek, 20 yıldır her gittiği yere 10 kilogramlık oksijen tüpünü yanında götürmek zorunda kalan Tacinur Uzun isimli vatandaş için yaklaşık iki buçuk ay önce başlattıkları kampanya sonucunda hayırsever ve yardımsever vatandaşlar sayesinde hafif ve taşınması kolay bir oksijen cihazı aldıklarını dile getirerek, cihazı kendisine teslim etti.

Törene, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, Bilecik Çalışma ve İşkur Müdür Yardımcısı Cemal Yiğit ve dernek üyeleri katıldı.

VALİLİKTEN

Engelliler kurumlar arası iletişimsizlik engeline takıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin