Kıvırcık Irkı Damızlık Koç Dağıtımı Yapılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yapmış olduğu “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında; %30 yetiştirici %70 Bakanlık katkılı 65 adet 1-2yaş aralığında kıvırcık ırkı damızlık koç dağıtımı yapılacak.
Projede sürü büyüklüğü en az 100 baş olan, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye, Bakanlıkça tarımsal desteklemelerden men edilmemiş, sürü büyüklüğü 100-149 arası olanlar 2, 150-199 arası olanlar 3, 200 ve üzeri olanlar 4 damızlık koç olmak üzere yetiştiriciler 15 Temmuz-01 Ağustos 2016 tarihleri arasında başvuru yaptılar.

 

Yapılan müracaatlarda 36 işletme sahibi proje şartlarına uygun bulunurken toplamda 114 baş kıvırcık ırkı koç talebi yapıldı. Kıvırcık ırkı damızlık koç taleplerinin ilçelere göre dağılımları aşağıdaki gibidir:

isletme1

 

16 Ağustos günü Karacabey Tarım İşletmesinden seçim yapılmaya gidilecek, akabinde koçlar İlimize getirilerek 18 Ağustos Perşembe günü saat 15.00 da Bilecik Valisi Süleyman Elban’ın katılımları ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde hak sahiplerine dağıtımları yapılacak.
Yetiştiricilerle beraber yapılan kura çekilişi sonucu asil ve yedek listeler ise şu şekilde:

isletme2

isletme3

Kıvırcık Irkı Damızlık Koç Dağıtımı Yapılacak
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin