18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 104. YIL DÖNÜMÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yılı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Bilecik’te Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Vali Bilal Şentürk ve Belediye Başkanı Nihat Can ile Şehit ve Gazileri Derneği Başkanı Hayati Durak, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında görevli Yarbay Hasan Acar, burada yaptığı konuşmada, bu toprakların sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk milletinin, bugün bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda, nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiğinin, Türk birlik ve beraberliğinin kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya öğretildiğini söyledi.

 

Gazileri Derneği Başkanı Hayati Durak; 18 Mart’ın, Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Anadolu’nun dış güçlerin hain emelleri doğrultusunda parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu belirtti.

Vali Bilal Şentürk, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, Belediye Başkanı Nihat Can, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Müslüm Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, CHP İl Başlanı Metin Yaşar, AK Parti İlçe Başkanı Nail Öztürk, CHP ilçe Başkanı Gültekin Çalışkan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Onur Karaman, daire müdürleri, şehit yakınları ve gaziler şehitliğe ziyarette bulundu.

 

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı askerleri tarafından yapılan saygı atışının ardından dua okundu. Daha sonra Şentürk, şehitlik defterini imzaladı.

 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Salonu’nda ise Ertuğrul Gazi Lisesi tarafından program sunuldu.

 

Öğrenciler tarafından hazırlanan ”Şehitlerimiz” adlı tiyatro gösterisi sırasında katılımcılar duygulu anlar yaşadı.

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 104. YIL DÖNÜMÜ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 18 Mart 2019, 14:40

    COK GUZEL BİR PROGRAMDI HERKESİN ELLERİNE SAGLIK

    Cevapla
Bizi Takip Edin