3. NAR HASADI ŞENLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in İnhisar ilçesinde 3. kez düzenlenen hasat şenliği kapsamında “nar yeme” ve “nar suyu sıkma” yarışmaları yapıldı.

Yöresele oyunların ve Mehter Takımı’nın sahne aldığı şenliklere Vali Dr. Kemal Kızılkaya, İnhisar Kaymakamı Elif Nur Saçal, İnhisar Belediye Başkanı Mehmet Kepez, Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Süer, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Kaymakamlığı, Belediye ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğinde “Nar Hasat Şenliği” gerçekleştirildi. Vali Kemal Kızılkaya, narın bereketin sembolü olarak ifade edildiğini ve İnhisar içinde bereketli bir yıl geçtiğini söyledi.

Nar Hasadı Şenliği’nde vatandaşlarla bir araya gelerek yaptığı açıklamada narın bereketin sembolü olduğunu vurgulayan Vali Kızılkaya; “Bilecik’imiz hem tarım da hem sanayi de hızla ilerlemektedir. 2020 sanayi ihracatımız 768 Milyon Dolar iken 2021’de bu rakam 1 Milyar 64 Milyon Dolara çıktı. Bu yıl da inanıyoruz ki sanayi ihracatımız 1,5 Milyar Doları bulacak. Sanayide yakaladığımız bu başarıyı tarımda da yakalamak için gayret ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ayçiçeği, buğday ve yem bitkileri ürünlerinde 498 Bin Dekar olan ekili alanımızı bu yıl devletimizin sağladığı desteklemelerle 540 Bin Dekara yükselttik. Aynı zamanda üretimde rekolte artışı da yaşanarak mahsulle de bolluk ve bereket yaşandı. Bizler çalışkan olmalıyız ki ülkemizin kalkınmasına katkı sunalım. Güzel ilçemiz İnhisar’da ciddi ve kaliteli bir nar üretimi var. Bunun yanında geçen sezon dağıttığımız cennet hurması fidanlarıyla da ürün çeşitliliğini artırıyoruz. Üretime emek vererek alın terini akıtan tüm çiftçilerimizi tebrik ediyor hasadımızın bereketli ve hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kepez de bölgenin tarımın en güçlü şekilde faaliyet gösterdiğini aktardı.

Akdeniz ikliminin yaşandığı bölgede farklı sebze ve meyvelerin üretildiğini ifade eden Kepez, ”Narımız Türkiye’de tek alan. Deve dişi dediğimiz İnhisar narımız her yerde bulunmaz. Yıllar önce 40-50 bin üretimi yapılan nar, nüfusun azalması nedeniyle 5 ton civarında üretiliyor. Ancak yemesi güzel, suyunu içmesi güzel, kahve ile birlikte lokumunu yemesi harika bir nar. Üreticilerimizi teşvik ederek, rekoltemizi yükseltmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş ise ürünlerin çeşitliğini artırmak ve yenilikleri ön plana çıkarmak için uygulama alanları oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Daha sonra şenlik kapsamında, üst üste en fazla narı dizme, nar sıkma ve nar yeme yarışmasın düzenlendi. Belediye Başkanları ve daire müdürlerinin de aralarında olduğu katılımcılar mücadele etti. İki dakikada onar nar yiyen yarışmacılardan, en az nar düşüren kazandı. Üç dakikalık ”nar suyu sıkma” yarışmasında en başarılı katılımcı 1,5 litre nar suyu sıktı.

Şenlikte en iyi narı yetiştiren çiftçilere ödüllerini takdim eden Vali Kızılkaya üreticileri tebrik etti. Ayrıca 3. Nar Hasadı Şenliği’nde Valilik ve Kalkınma ajansı tarafından Sosyal Gelişim Projesi destekleri kapsamında 1.500.000 TL tahsis edilen Nar’ İnhisar Kadın Kooperatifi’nin de ofis açılışı gerçekleştirildi.

İlde bulunan diğer kadın kooperatiflerinin de hazırladığı sergilerin gezilmesinin ardından topluca nar hasadı gerçekleştirildi.

   

3. NAR HASADI ŞENLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin