8 Göletiyle Dikkat Çekiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmara Bölgesi’nin güneydoğusunda doğal tabiat güzellikleriyle dikkati çeken Bilecik’in Pazaryeri ilçesi, 8 muhteşem göleti, harika doğa manzarası, verimli toprakları ve kamp alanlarıyla binlerce ziyaretçisini ağırlıyor.

Kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer alan ilçeyi, özellikle hafta sonlarında yakınlardaki Bursa, Eskişehir, Sakarya gibi büyükşehirlerden günübirlik tatilciler tercih ediyor.

Bozcaarmut, Küçükelmalı, Büyükelmalı, Günyurdu, Sarnıç, Esere, Dereköy ve Mustafa Eldemir göletleri çevresinde maviyle yeşilin buluşmasına tanıklık eden ziyaretçiler, piknik yaparak stres atma imkanı da buluyor. Nüfusu 11 bin civarında olan şirin ilçe, kimi zaman nüfusunun 10 katı ziyaretçiyi ağırlayarak son zamanlarda turizmde adından söz ettiriyor.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, ilçenin turistlerden yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Tekin, göletlerin, kıyısında serinlemek isteyenlere ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, “Göletlerimize yurt içi ve dışından yoğun talep var. Kamp faaliyeti, bölgemizde revaçta. Karavanlar da ilçemize gelmeye başladı. Şu an bazı gölet çevrelerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bozcaarmut Göleti çevresinde yürüyüş yolları yapıldı. Günyurdu bölgesinde de çalışmalarımız olacak, orada da bisiklet yolları ve kamp için uygun alanlar oluşturulacak. Pazaryeri, göletleriyle cazibe merkezi haline gelecek” ifadelerini kullandı.

Tatilcilerin bölgeden dinlenmiş, arınmış ve mutlu bir şekilde ayrıldığını anlatarak, tüm doğaseverleri Pazaryeri’ne beklediklerini vurguladı.

8 Göletiyle Dikkat Çekiyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. İyi hoş yapılan işin kötüsü olmadığına kanaat getiren birisi olarak göletlere giden yollar çok berbat bence ilk önce yolun düzgün olması lazım

    Cevapla
  2. günyurdu barajı öncelikle çevresi temizlenmesi lazım akşamcılar alınmaması alizim

    Cevapla
    • akşamçılar derken akşam yemeğe gidenleri sen kontrol ve teste tabi tutarsın ona göre gidebilirlermi

      Cevapla
Bizi Takip Edin