Manşon Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Tesisat borularının birleşmesini gerçekleştirmek amacı ile kullanılan manşon Ev tesisatı ve sanayi kaynaklı tesisatlar da sık olarak tercih edilir. Tesisat cinsine uygun bir kaynak ile bağlama veya manşonla birleştirme süreçleri uygulanabilir. Manşon farklı birçok alanda kullanmak kullanılır ve boruların birbirine bağlanabilmesi için lehimli, kaynaklı veya kaynak olmadan manşon ile birleştirme yapılabilir.

Manşon ve boru kaynak ile birleşebilir. Ancak ikisinin dişli biçimde birbirine geçtiği yapılar da bulunur.  Manşonların kullanılması için çok fazla bir ustalık olmasına gerek yoktur. Oldukça kolay bir biçimde takmak mümkündür. Evlerde veya endüstriyel projelerde kolaylıkla kullanılıyor. Boru bağlantıları gerçekleştirilirken farklı uzunlukta yer alan boruların kullanılması önemlidir.

Manşon Özellikleri

Boruların birbirine ilave edilmesini gerçekleştirmek manşon sayesinde olur. Manşonlar farklı türlerde sahip olabilirler. Manşon ev tesisatındaki boruların yapımı esnasında şehir su altı kanallarına kadar pek çok değişik alanda kullanıma sahip olan bir alettir.

Tesisat hususunda da kritik bir öneme sahiptir. Bunun nedeni boruların birbirine manşonsuz bir biçimde bağlanması zayıf bir hat oluşmasına neden olur. Manşon bu durumlara ek olarak su sızıntıları ve gaz girişlerinin de önlenmesinde önemli bir rol oynar. Ortam basıncının yüksek olarak yer aldığı alanlarda manşon kullanımı uygun değildir. Manşon kullanılacağı alanın niteliklerine göre farklı materyallerden üretilen türlerden meydana gelir.

Manşon ve Matkap Kullanımı

Yüksek basınçlı bölgeler de daha kuvvetli manşonların kullanılması mecburidir. Bu da daha ağır bir manşon manasına gelir. Borulara yük bindiren ağır manşonlar, belli bir noktadan sonra borunun kırılmasına veya çökmesine sebep olur. Tadilatlarda veya tesisat işlemlerinde ihtiyaç duyulan manşonları satın almak için bu tür ürünlere dair etkili bir biçimde araştırma yapılmalıdır. Manşonlara dair verimli bir seviyede araştırma yapıldığı zaman aranılan kriterler içinde pek çok alternatif bulunacaktır.

Bu anlamda bütün matkap ve benzeri araçlar için de bu durum geçerliliğini korur. Manşonlar tesisat bağlantılarını gerçekleştirmek amacı doğrultusunda iç noktadan dişli bir yapıda imal edilirler. İçten dişli ya da kaynaklı olarak imal edilebilen manşonlar kullanıldıkları malzemelere farklılaşırlar. Detaylı bilgi almak için https://www.sanayiden.com/manson-te-reduksiyon-dirsek-sanayi-sanayi-urunleri adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Manşon Nedir?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin