Barınaksız kaldığı iddia edilen Sokak Hayvanları ile ilgili Belediye’den Açıklama Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, son zamanlarda ilimizdeki sokak hayvanlarına ilişkin basın ve yayın organlarında yer alan barınaksız kalan sokak hayvanlarının, aç kaldıkları ve barınaklarının olmadığı için sokaklara indiklerine dair yaptıkları haberlerle ilgili yazılı açıklama yapıldı.
Yazılı açıklamada, haberlerde sürü şeklinde verilen sokak hayvanlarının çoğu sahipli olup, boyunlarında tasmaları bulunduğunu, Kısırlaştırılması ve gerekli diğer tedavileri yapılan hayvanların Hayvanları Koruma Kanunu gereği sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması için hayvan bakımevleri ve hastaneler kurarak onların bakımlarını ve tedavilerini gerçekleştirdikten sonra doğal yaşam alanlarına bırakıldığı söylendi.

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kimi zamanlarda sokak hayvanlarının sürü halinde dolaşmaları da Kızan (çiftleşme) dönemlerindeki durumdan kaynaklanmaktadır. Bu noktada yapılan başka yanlış bir uygulama ise diğer ilçe ve komşu yerleşim alanlarından ilimize hayvanların bırakılması şeklinde tespit ettiklerini söylediler.
» “Sokak hayvanları tedavi ve rehabilitasyon merkezi çalışmaları başladı” haberimizde, Sokak hayvanları için ilimize Avrupa standartlarında bir hizmetin alınabileceği, yeni Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ninin kazandırılacağını söylemiştik.

sokakhayvanlari-tedavi-rehabilitasyon-calismalari-basladi
BİLECİK BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN GELEN AÇIKLAMA TAM OLARAK ŞÖYLE:

Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada son günlerde, Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi inşaatı çalışması nedeniyle hayvanların barınaksız kaldığı şeklindeki haberlere ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Ralabilitasyon Merkezi, şu ana kadar ilimizde bulunan sahipli ve sokak hayvanlarına ilişkin yapmakla yükümlü olduğu görevleri yerine getirmektedir. Ayrıca Veteriner İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda birçok güzel ve başarılı çalışmaya da imza atıldı. Bununla birlikte, ilimizdeki sokak ve sahipli hayvanlar başta olmak üzere birçok hayvan türünün daha modern ortamlarda ve kaliteli bir şekilde tedavi ve rehabilite edilmeleri amacıyla teknolojinin tüm imkanları kullanılarak, Avrupa standartlarında bir hizmetin alınabileceği yeni Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ilimize kazandırıyoruz. 2016 yılının ilk aylarında hizmete girecek olan Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin inşaat çalışmaları başladı. Çalışmaların başlamasıyla birlikte daha önce merkezde bulunan bütün hayvanlar, güvenli bir şekilde geçici bakım ve tedavi alacakları alanlara yerleştirildi. Sokak hayvanlarının barınaksız kaldığı şeklindeki haber ve söylemlerin aksine sahipli ve sokak hayvanlarımız buradaki geçici alanda gerekli tedavi ve bakım hizmetini almaktadır. Buradaki bütün hayvanların gerekli kısırlaştırma işlemleri ve aşıları yapılmaktadır. Söz konusu haberlerde sürü şeklinde verilen sokak hayvanlarının çoğu sahipli olup, boyunlarında tasmaları bulunmaktadır. Kısırlaştırılması ve gerekli diğer tedavileri yapılan hayvanlar, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 4. maddesi (j) bendi gereğince yerel yönetimlerin, gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması için hayvan bakımevleri ve hastaneler kurarak onların bakımlarını ve tedavilerini gerçekleştirdikten sonra doğal yaşam alanlarına bırakılmaları esastır’ şeklindeki kanun maddesi gereğince belediyemiz sokak hayvanları tedavi ve rehabilitasyon merkezinde bakım, tedavi ve aşıları yapılmış hayvanları doğal ortamlarına bırakmaktadır. Diğer yandan kimi zamanlarda sokak hayvanlarının sürü halinde dolaşmaları da Kızan (çiftleşme) dönemlerindeki durumdan kaynaklanmaktadır. Bu noktada yapılan başka yanlış bir uygulama ise diğer ilçe ve komşu yerleşim alanlarından ilimize hayvanların bırakılması şeklindeki tespitimizdir. Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızdan bu yönde gelen şikayetleri de en kısa zamanda değerlendirmeye alarak bu konuda çalışma gerçekleştirmekteyiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Barınaksız kaldığı iddia edilen Sokak Hayvanları ile ilgili Belediye’den Açıklama Yapıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin