Başkan Tekin’den Subaşı’na: “Pazaryeri böyle zulüm görmedi, Pazaryeri halkına ayıp ediyorsunuz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İlçede yaşanan su sıkıntılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilecik Karasu İçme ve Kullanma Suyu Birliği tarafından İlçedeki arızanın giderilmediği için suyun boşa aktığını ve ilçenin bazı mahallelerinde günlerdir su sıkıntılarının yaşandığını belirten Tekin, birliğin başkanı olan Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’na seslenerek, “Kol kırılır yel içinde kalır dedik ama Pazaryeri halkına ayıp ediyorsunuz. Telefonla teknik çalışma olmaz.” ifadesine yer verdi.

Birliğin, sorunun şirkete eleman alınamamasından kaynaklandığını belirttiğini aktaran Başkan Zekiye Tekin, “Sayın başkan olmuyorsa biz alalım teknik elemanları. Kepçe verelim eleman verelim ne gerekirse yapalım diyoruz . İllede şirkete eleman alamadık deniliyor. Yıllarca Karasu birliğinde şirket mi vardı adam çalıştırmak için. Pazaryeri halkının içme suyu hakkını kısıtlamaya hakkınız yok. Pazaryeri böyle zulüm görmedi.” dedi.

“Kepçe verelim eleman verelim ne gerekirse yapalım diyoruz”

“Kıymetli hemşehrilerim. Karasu birliğinin yapamamış olduğu arıza çalışmaları nedeniyle günlerdir ilçemizde özellikle Beşikli mahallemizde su sıkıntısı yaşamaya devam ediyoruz. Su motorlarımız yanacak ondan korkuyoruz. Şirket kuruyoruz denildi tamam dedik. Su ücretlileri iki katına çıksın denildi yeterki halkımız susuz kalmasın dedik. Şirkete işçi alınamıyor diye Pazaryeri halkı susuz mu kalsın. Sayın başkan olmuyorsa biz alalım teknik elemanları . Günlerdir dil döktük, naif davrandık. 11 debi olan su hakkımızı 4 debiye düşürdünüz. Hadi ayıp olmasın dedik. Kol kırılır yel içinde kalır dedik ama Pazaryeri halkına ayıp ediyorsunuz. 1,5 aydır su boşa akıyor, bir haftadır mezurayla ölçer gibi boş boruları ölçüyorsunuz. Telefonla teknik çalışma olmaz. Kepçe verelim eleman verelim ne gerekirse yapalım diyoruz . İllede şirkete eleman alamadık deniliyor. Yıllarca Karasu birliğinde şirket mi vardı adam çalıştırmak için. Pazaryeri halkının içme suyu hakkını kısıtlamaya hakkınız yok. Pazaryeri böyle zulüm görmedi.”

Beşikli Mahallesi Muhtarı Bayram Keteci ise mahallede günlerdir suyun akmadığını ve mahalle sakinlerinin mağdur olduğunu aktararak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şöyle dedi:

“Mahallemizde çoğunluğu yaşlılarımız ikamet etmektedir vede günlerdir bin bir emekle zahmetle ovalarda bulunan çeşmeler den su taşımak zorunda kaldılar. Hadi bir şekilde taşıma suyla evlerimizi idare ettik ya hayvanları olan vatandaşımız ne yapsın? mahallemizde besi yapan vatandaş larımız var. Sözleşmesi dolmak üzere olan yurt inşaatlarımız, şantiyelerimiz var. Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir çağda yaşıyoruz ama malesef ki kara köyde patlamış olan vede günlerdir yola boşuna akan suya her hangi bir müdahale yapılmıyor. Bunun hiç bir şekilde mazereti olamaz bu soruna derhal müdahale etmelerini yetkililer den bekliyoruz vede şiddetle kınıyoruz”

Sosyal medyadan reels videoları paylaşmakla, yer bildirimi yapmakla olmaz bu işler

Diğer yandan, göreve geldiği günden bu yana eleştiri oklarının hedefi olan Subaşı’nın, gündeme gelen her sorunla ilgili bir mazeret üretmesi vatandaşlar tarafından tepkilere neden olurken, bu durumla ilgili de vatandaşlar şu ifadelere yer veriyor:

“Başkan göreve geldiğinde beklentimiz çok yüksekti. Seçimden bu yana 7 ay geçti ve elle tutulur hiçbir çalışma yok. Şehir merkezi yazın adeta pis kokudan, sokaklar pislikten geçilmiyordu. Adaylık sürecinde vizyon projelerini sıralayan Melek Başkanımızın bu projelere ilişkin elle tutulur herhangi bir çalışmasını göremedik? Sosyal medyadan reels videoları paylaşmakla, yer bildirimi yapmakla olmaz bu işler… Maşallah Başkanımız birgün balkanlarda, ertesi gün Viyanada, sonraki gün il dışında. Eyvallah gurur duyuyoruz İlimizi, ülkemizi temsil ediyorsunuz ama Bilecik Hizmet bekliyor Başkan… Sizi ve ekibinizi göreve davet ediyoruz. Biz Bilecikli vatandaşlar olarak, kendisine oy veren ve oy isteyen vatandaşlar olarak da ayrıca mazeretler değil icraatlar bekliyoruz.”                  

Başkan Tekin’den Subaşı’na: “Pazaryeri böyle zulüm görmedi, Pazaryeri halkına ayıp ediyorsunuz”
Yorum Yap