Başkan Yağcı: “2. İnönü Zaferi’nde Bilecik ve yakın bölgesi çok önemli roller üstlenmiştir.”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. İnönü Zaferi’nin 95. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında; ’’Büyük bir zaferle sonuçlanan 2. İnönü Zaferi; yüce Türk milletinin, kayıtsız şartsız millet egemenliğine dayalı, tam bağımsız bir Türk devleti kurmak ve topraklarımızı düşman işgalinden kurtarma uğruna verdiği, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde çok özel bir yeri ve önemi olan bir zaferdir.” ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

”Kurtuluş mücadelesi vererek, İstiklalini kazanan Türk Milleti’nin tarihinde altın harflerle yazılan İnönü Zaferlerinin yıl dönümünü büyük bir gurur ve mutluluk ile kutlarken, bu aziz vatanın kurulması ve korunmasında canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyoruz. Kuruluşunda olduğu gibi Kurtuluş’unda da söz sahibi olan şehrimiz Bilecik ve ilçelerinde,  ülke tarihinde benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı 2. İnönü Zaferi’nde Bilecik ve yakın bölgesi çok önemli roller üstlenmiştir.

Bizler bugün, atalarımızın ve aziz şehitlerimizin canlarını feda ederek bizlere emanet ettiği bu topraklarda aynı ayrıcalık ile gelecek nesillere bu emaneti taşıyabilme gayretinin gururunu yaşarken, bu zaferle milletimizin, bir kez daha en zorlu sınavlardan nasıl başarıyla geçtiğini bütün dünyaya göstermiş olduğunun da bilincini hatırlıyoruz. Milletçe atalarımızın bizlere bıraktığı bu çok değerli mirası, Cumhuriyeti, aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımaya kararlı olduğumuzu her an haykırıyoruz. Kahraman ordumuzun azim, inanç ve fedakârlığıyla kazanılan İnönü Zaferi, İstiklal mücadelemizin önemli bir aşaması ve ilk büyük başarısıdır. Batı cephesinde elde edilen bu ilk başarı, nihai zafere giden süreçte ordumuza ve milletimize moral ve güç vermiştir.”

Mesajında; İnönü Zaferi ile Türk ordusunun, Mustafa Kemal Atatürk’ün; ’’Siz orada sadece düşmanı değil, Türk milletinin makus talihini de yendiniz’’ ifadelerini hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı mesajında ayrıca şunları kaydetti:

”Bugün de yurt içinde ve yurt dışında ülkemiz üzerine kirli oyunlar ve tezgahların kurulduğunu ne yazık ki müşahade ediyoruz. İstiklal Savaşı’nda, yokluklar içindeki onurlu bir milletin güçlü ordulara karşı verdiği eşsiz mücadele, dünyada büyük yankı uyandırdığı gibi bugün de aynı kahramanlık ile kötü emeller taşıyanlara en gerekli cevabı veriyoruz.Türk milletinin vatanı ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda önünde hiçbir gücün duramayacağına tarih 95 yıl önce şahit olduğu gibi bugün de düşmanlarımız, Türk Milleti’nin gücünün sınanamayacağını bir kez daha görmektedir. Böyle anlamlı günleri, aziz vatanımızın hangi şartlar altında kurtarıldığını ve bu günlere nasıl geldiğimizi hatırlamak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için fırsat saymalıyız. Bu düşüncelerle, 2. İnönü Zaferi’nin 95. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum“ ifadelerini kullandı.

Başkan Yağcı: “2. İnönü Zaferi’nde Bilecik ve yakın bölgesi çok önemli roller üstlenmiştir.”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 1 Nisan 2016, 10:47

    03 nisan 2016 Pazar günü İnönü şehitliğinde yapılacak törene tüm halkımız ve basın kuruluşlarımız davetlidir.
    slm ve syg sunuyoruz.

    Cevapla
Bizi Takip Edin