BİLECİK TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ YÖREX’TE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik; Bilecik Belediyesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı(BEBKA) ve Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nın katılımıyla gerçekleştirilen  YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda tanıtılıyor.
Bilecik’in yöresel ürünleri, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra sahip olduğu yöresel ürünler ve lezzetlerin tanıtıldığı fuarda ilimiz her yönüyle tanıtılıyor.
Bu yıl 8.si düzenlenen fuarda ayrıca,  “Bilecik Kırsalındaki Ekonomik Ürünlerin Coğrafi İşaretlenmesi ile Ulusal ve Uluslararası Boyutta Tanıtılması” projesi ile Bilecik adına Türk Patent Enstitüsü’ne coğrafi işaret başvurusu yapılan 10 farklı ürünün de tanıtılmasına imkan verecek.
Antalya Expo Center’da düzenlenen fuarın açılış töreni, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Bilecik TSO Başkanı Mefail Ateş, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan ve ATB Başkanı Ali Çandır ile çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.
BİLECİK BELEDİYESİ FUARA DAMGA VURDU
Bu yıl 13-17 Eylül tarihleri arasında Antalya’da düzenlen Yöresel Ürünler Fuarı, ülkemiz ve dünyadan birçok şehrin; üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini sergileme imkanı veriyor.
İlimizin tarihinden kültürel değerlerine, yöresel lezzetlerinden doğal güzelliklerine kadar bir çok zenginliğinin tanıtıldığı fuarda Bilecik Belediyesi, gerçekleştirdiği faaliyetlerle damga vurdu.
İlimizin tanıtılması ve turizmine ilişkin birçok yönden katkı sağlayan fuarda Bilecik Belediyesi tarafından 3 Boyutlu Hologram  Kıl Çadırı, ilimize ait ayva ve nar lokumları, ceviz ezmesi, Meşhur Osmanlı Şerbeti’nin yanı sıra ilimizi tanıtıcı görseller ve materyaller 5 gün boyunca konukların beğenisine sunulacak.
STANTIMIZDA BAKANLARIMIZI  AĞIRLADIK
Büyük bir katılımın olduğu fuarda Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, Bilecik standını ziyaret etti.
Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan, Kalkınma Bakanı Elvan’a, Belediye Başkanı Selim Yağcı adına üzerinde Osmanlı Arması bulunan tabak ve çeşitli hediyeler takdim etti.
TOPRAĞI SERAMİK BİLECİK’İN TOPRAĞI ÇÖMLEKÇİ USTALARIN ELİNDE TANITILDI
13 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 10.00’da açılış programı ile başlayan fuarda Bilecik ilçesi Pazaryeri Kınık Köyünde çömlek ustası olan Salim Yaşar, tarafından çömlekler yapıldı. Standı ziyaret eden Bakanlarımız, çömlekçi usta Salim Yaşar ile fotoğraf çektirdi.
İlimizi tanıtıcı materyallerin hediye edildiği fuarda Kayı armalı hediyelik paralar bastırıldı ve standı gezen konuklarımıza Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan Osmanlı Şerbeti ve lokum ikram edildi.
BİLECİK TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ YÖREX’TE
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin