BİLECİK’İN İLK ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın sahibi olduğu On1 Yapı şirketi’nin sponsorluğunda düzenlenen ödüllü satranç turnuvası sona erdi.

 

Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen ve iki gün süren turnuvada, 3 kategoride yaklaşık 150 sporcu liderlik için mücadele etti.

 

“ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”
Turnuvanın sponsorluğunu yapan AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Bilecik’i satranç turnuvasında Türkiye’nin ileri gelen illerinden birisi yapmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

İki gün süren turnuvada ailelerin çoğunun il dışından katılım sağladığını ve Bilecik’te kaldıklarını söyleyen Karabıyık, şöyle konuştu:

“KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAKLAŞTIRMAK İÇİN BEYİN JİMNASTİĞİ”
“Güzel bir organizasyon oldu. Bu kadar talep olacağını bilmiyorduk. İlkokul, ortaokul ve lise çağlarından yaklaşık 150 sporcu katıldı. İki gün süren turnuvada ailelerin çoğu şehir dışından katılım sağladı, Bilecik’te kaldılar, turnuvaya hazırlandılar. Satranç masrafsız bir oyun. Herhangi bir masrafı yok. Çocukları da küçük yaşlarda kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak adına ciddi bir beyin jimnastiği. Eski ve en köklü oyunlardan bir tanesi satranç. Bu noktada ben vatandaşlarımıza olabildiğince destek olmaları çağrısında bulunuyorum. Bu iş siyasi bir projeden ziyade daha çok bir toplum ve sosyolojik proje olarak değerlendirilmeli. İnşallah biz buna ön ayak olduk, ilerleyen süreçte de ilimizde sırayla bütün hemşehrilerimiz ön ayak olacak ve gençlerimizi satranç’a yönlendireceğiz diye düşünüyorum.”

 

“İLİMİZİ DAHA YUKARI SEVİYELERE TAŞIYACAKTIR”

Türkiye Satranç Federasyonu Bilecik İl Temsilcisi İdris Aydın ise “Bu turnuvaların daha çok yaygınlaştırılıp ilimize kazandırılması tek arzumuz. Çünkü sporcularımız maç yaptıkça kendilerini geliştirecek ve ilimizi daha yukarı seviyelere taşıyacaktır.” ifadleerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara, bisiklet, diz üstü bilgisayar, tablet, akıllı kol saati ve mp3 çalar gibi hediyeler törenle verildi.

 

BİLECİK’İN İLK ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Helal olsun sana fikret!

    Cevapla
  2. Fikret Beyi bu konudaki öncülüğü için tebrik ediyorum umarım ilimizin diğer ileri gelenlerine örnek olur.

    Cevapla
Bizi Takip Edin