BİLECİKSPOR’U YALNIZ BIRAKTIK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İl Genel Meclisi üyesi Janrat Karaahmet, meclis toplantısı gündem dışı söz alarak, BAL Ligi’nde mücadele eden Bilecikspor’a gereken desteğin verilmediğini söyledi.

Bilecik İl Genel Meclisi Kasım ayı ilk birleşimi, meclis toplantı salonunda Osman Yılmaz başkanlığında yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı söz alan İl Genel Meclis üyesi Janrat Karaahmet, Bilecikspor’un içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirerek, “Spor kitlelerin kaynaşması için çok önemli bir araçtır. Kente kattığı ve katacağı katma değer inanılmazdı, bedava reklamımız olacaktı ama biz Bilecikspor kulübünü yalnız bıraktık.” dedi.

İl Özel İdaresi’nin Bilecikspor’a 100 bin liralık malzeme desteği verildiğini ancak bu tutarın yetersiz olduğunu dile getiren Karaahmet, “1 kilometre asfalta 2.5 milyon lira veren İl Özel İdaresi yıllık masrafı 3 milyon lira olan Bilecikspor’a 100 bin lira gibi bir para vermiş. Hakikaten çok komik ve ayıp bir rakam.” ifadesini kullandı.

Pelitözü Gölpark’ta İl Özel İdaresi’ne ait olan ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne tahsis edilen binanın tadilat yapılıp odalarının bir kısmını Bilecikspor’a tahsis edilmesini talep eden Karaahmet, “Burayı Bilecikspor’a tahsis etsek ve yanına bir de antrenman sahası yapsak büyük katkı sağlamaz mıyız Bilecikspor’a. Önceki valilerimizden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın, ‘Bana yer gösterin size bir stat yapayım’ diye taahütü var üstelik, hiç olmazsa bunu yapalım ki çocuklarımız bize küfür etmesinler bundan sonra. Bilecikspor için de bir şeyler yapmanın zamanı geldi” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“BİLECİKSPOR’U YALNIZ BIRAKTIK”

“Bilecikspor kentimizin adını taşıyan tek spor kulübüdür. Yıllarca amatör kümede mücadele etmekteydi. Bayırköyspor ise BAL Ligine çıkmıştı. Bayırköy’ün çalışkan belediye başkanı sayın Mustafa Yaman’ın özverili çalışmalarıyla BAL Liginde mücadele etmek hakkını Bilecikspor’a devretmişti. Mustafa Başkan’ın bu kararını hepimiz alkışladık, kendisine teşekkür ediyoruz. Spor kitlelerin kaynaşması için çok önemli bir araçtır. Kente kattığı ve katacağı katma değer inanılmazdı, bedava reklamımız olacaktı ama biz Bilecikspor kulübünü yalnız bıraktık.

“KULÜBÜ DIŞARIDA BIRAKTIK”

Şuanda yöneticilerin masraflarını karşıladığı bir pansiyonda kalıyor oyuncular. Yemeklerini 1 hafta öncesine kadar kendi ceplerinden yiyorlardı. 1 hafta önce Bilecik Belediyesi belediye misafirhanesi adı altında bir yer tutmuş. Bunun bir katını da Bilecikspor’a devretmiş ve 1 haftadır da kulübün yemek ihtiyacını karşılıyor. Bilecik Belediyesi’ne de teşekkür ediyoruz. Bilecik Valiliği, Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi olarak biz neler yaptık, neler yapacağız? Bize ait olan yerleri çok komik rakamlarla çeşitli derneklere kiraya verdik. Malhatun ilk okulunun olduğu yer, eski özel idare binası gibi. Bilecikspor kulübünü dışarıda bıraktık.

“ÇOK KOMİK BİR RAKAM”

Edindiğim bilgiye göre kulübe 100 bin lira gibi bir malzeme desteği verilmiş Özel idare olarak. Yedekleriyle birlikte 20 kişi olan bu takım şort, forma, tozluk, krampon, çanta, eşofman gibi üstelik ikişer adet olmak üzere antrenman ve maç malzemeleri hariç çok cüzi bir rakam bu 100 bin lira. 1 kilometre asfalta 2.5 milyon lira veren İl Özel İdaresi yıllık masrafı 3 milyon lira olan Bilecikspor’a 100 bin lira gibi bir para vermiş. Hakikaten çok komik ve ayıp bir rakam. Organize Sanayi Bölgelerinde bir çok fabrika var. Fabrikaların 20 tanesi birer tane sporcu istihdam etse zaten sorun kalmıyor. Bilecik Belediyesi bundan sonraki konaklamayı karşılayacakmış geriye ulaşım masrafları kalıyor ki o da çözülür zaten.

“UFAK BİR TADİLATLA..”

Konaklama demişken, şuanda üniversiteye tahsis edilen bir otelimiz var. 12 tane odası var, ufak bir tadilatla 24 odaya çıkartılabilir. Odalar çok büyük çünkü. Burayı Bilecikspor’a tahsis etsek ve yanına bir de antrenman sahası yapsak büyük katkı sağlamaz mıyız Bilecikspor’a. Önceki valilerimizden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın, ‘Bana yer gösterin size bir stat yapayım’ diye taahütü var üstelik, hiç olmazsa bunu yapalım ki çocuklarımız bize küfür etmesinler bundan sonra. Bilecikspor için de bir şeyler yapmanın zamanı geldi diye düşünüyorum Valilik, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi olarak.”

BİLECİKSPOR’U YALNIZ BIRAKTIK
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 5 Kasım 2022, 10:52

    Boşaltılan eski öğretmenvi (Göç İdaresi) binası Bilecik spor a tahsis edilebilir, hatta altına lokal bile açılabilir.

    Cevapla
  2. Hep devletten 3 maas bağıslasan.devlet versin baskası versin.

    Cevapla
  3. Gene sahip çıkan olmassa ligden çekilsin bence futbolcular canla başla çalışıyorlar parasız bu iş yürümez

    Cevapla
Bizi Takip Edin