Bilecik’te Ayşenur Ezgi Eygi için gıyabi cenaze namazı kılındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için Bilecik’te cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Bilecik’teki Kayıboyu Camisi’nde, öğle vakti kılınan namazın ardından saf tutan cemaat, İsrail’in saldırılarında yaşamını yitirenler için dua etti.

Daha sonra cami önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Ercan Çakmak, Filistin’e destek için Batı Şeria’da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail askerlerince açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Eygi’nin işgale karşı duruşu ve onurlu mücadelesiyle hayırla yad edileceğini vurgulayan Çakmak, şu ifadeleri kullandı:

“Yaşananlar karşısında dünyanın ayağa kalkması gerekirken ne yazık ki Filistinlilere fayda sağlamayan kınama ifadelerinin ötesine geçilemiyor. Halkları işgalci İsrail’in zulümlerini yüz binlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken ABD ve Batı dünyası, yaşananları görmezden gelerek hala işgalcilere verdiği desteği sürdürüyor. Büyük görevler üstlendiği iddia edilen kurum ve kuruluşlar yaşananları sadece izlemekte, zulmün engellenmesi için hiçbir somut adım atmamaktadır.”   

Bilecik’te Ayşenur Ezgi Eygi için gıyabi cenaze namazı kılındı
Yorum Yap