BİRLEŞİK EMEKLİLER SENDİKASI’NIN İLK RESMİ ŞUBESİ BİLECİK’TE AÇILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emeklilerin yaşam kalitelerini yüksek noktalara çıkartmak, milli gelirden aldıkları payı yükseltmek amacıyla kurulan Birleşik Emekliler Sendikası’nın ilk resmi şubesi olan Bozüyük Şubesi düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine; Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Fındık ve Mehmet Ali Karasu, Sendika İlçe Şube Başkanı Nazmi Yüksel, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile emekliler katıldı.

Başkan Bakkalcıoğlu açılış töreni öncesinde sendika yöneticileri ile görüşerek açılışı yapılan şubenin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu ve Sendika yöneticilerine çalışmalarında başarılar diledi.

Daha sonra Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül misafirlere hitaben bir konuşma yaparak “Ülkemizde 13 milyon 700 bin emekli yaşamakta ve bunun yaklaşık 9 milyonuna yakını asgari ücretin altında emekli maaşıyla yaşamını idame ettirmek zorunda kaldı. Maalesef emekliler geçinemiyor. Emekliler pazaryerlerinde çöp artıkları toplamak, askıda ekmeğe muhtaç bir duruma bırakıldı. Bu yüzden de emeklilerin toplumun sayısal bakımından en geniş kitlesine sahip olmasına rağmen en mağdur kitlesiyiz. İşte bu mağduriyetimizin sebebi ise emeklilerin bu güne kadar örgütsüz olmasından kaynaklıydı. Biz Birleşik Emekliler Sendikası’nı kurarak emeklilerin artık bir çatı altında toplanıp, örgütlü bir şekilde insanca yaşayacağı bırakın pazarlardan artık toplamayı çocuğunun bile eline bakmadan özgürce kendi geliriyle yaşamını idam ettirebilecek koşulları yaratmak için bu sendikayı kurduk. Ve bunun içinde Türkiye genelinde şu ana kadar 30 ilde temsilciliğimiz kuruldu. Ve bundan sonra diğer illerde de hızlı bir şekilde temsilciliklerimizi açacağız.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından hep birlikte açılış kurdelesi kesilerek şube açılışı yapıldı. Açılış töreninin devamında ise Birleşik Emekliler Sendikası yöneticileri Cumhuriyet Meydanı’na giderek sendikanın taleplerini içeren bir basın açıklaması yaptılar.

BİRLEŞİK EMEKLİLER SENDİKASI’NIN İLK RESMİ ŞUBESİ BİLECİK’TE AÇILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Siz mi koruyacaksınız emeklileri Peki bu işten sizin ne menfaatiniz olacak

    Cevapla
  2. emekli arkadaşlarım bizlerin haberi olmadan bu derneklere maaş dan kesinti yapılıyor zaten aldığımız maaş belli bilginiz olsun yok hakkınızı savunurlar der iseniz kesinti sizin bileceğiniz şey

    Cevapla
  3. Helalolsun bizim belediye baskanıda asure dagıtıyor

    Cevapla
Bizi Takip Edin