Dillere destan düğün! Enes Mine’sine kavuştu…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in renkli kişiliği ile tanınan ve sevilen isimlerinden Enes Uysal, Mine’sine kavuştu.

Güler ve Süleyman İpek’in kızı Mine İpek ile Aysel ve Yalçın Uysal’ın oğlu Enes Uysal, düzenlenen görkemli düğünle dünya evine girdi. Genç çiftin düğün törenine ailelerinin yanı sıra, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda sevenleri katıldı. Genç çiftin nikah şahitliğini AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı Servet Yılmaz yaptı.

Düğün törenine, damada düğün öncesi ve sonrasında yapılan şakalar ve eziyetler damga vurdu.

Çeşitli yöresel oyunlar oynandığı ve davetlilerin doyasıya eğlendiği kına gecesinin ertesi günü, “Gelin alıcı” merasimine katılan davetliler, konvoy eşliğinde gelinin baba evine geldiler. Meşaleler ve yöresel türküler eşliğinde kız evine gelen damat ve arkadaşları, burada yöresel oyunlar da oynadılar.

DAMADA AYVA, GELİNE OKLAVA!

Düğün salonunda devam eden merasimde, kesilen pastanın ardından takı merasimine gelindiğinde, yakın arkadaşları damada Emzik, Biberon ve Bulaşık Bezi, geline ise oklava gibi ilginç takılar takarak renkli görüntülere sahne oldular.

DAMADA GÖRSEL ŞOV…

Düğün sonunda damadın evinin önüne gelen arkadaşları, meşaleler ile görsel bir şov hazırlayarak damada sürpriz yaptı.

“BOL ACILI YUMURTA”

Meşalelerin ve maytapların yakıldığı evin önünde damada bol acılı ve bol tuzlu yumurta yaptıran arkadaşları, ardından bu yumurtayı damada, sağdıcına ve yakın arkadaşlarına yedirdiler.

Acı biberin etkisiyle adeta yanıp tutuşan damada, birde sağdıcı ve kendi çorapları çıkarttırılarak yıkatıldı.

Renkli görüntülerin oluştuğu ve geleneklerin yaşatıldığı düğün merasiminde son olarak yumruklanan damat, eve girerek eziyetten kurtuldu.

BABAANNE FISTIK ATTI

Bilecik düğünlerinin yüzyıllar boyunca süregelen geleneklerinden biri olan gelin çıkartma töreninde de damadın babaannesi tarafından katılımcıların üzerine berekti simgeleyen fıstık atma merasimi yapıldı.

Mine ve Enes çiftine bir ömür boyu mutluluklar dileriz. (HABER228)                                                                              

Dillere destan düğün! Enes Mine’sine kavuştu…