DSİ ile 5 köy muhtarlığı işbirliğinde protokol imzalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Osmaneli Kaymakamlığı ve Osmaneli Belediyesi, DSİ ile 5 köy muhtarlığı işbirliğinde köylere tahsisli mera alanlarında, ”Mera ıslahı ve amenajmanı projesi” protokolü imzalandı.

Vali Bilal Şentürk, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, merkez Kurtköy ve İlyasbey köyleri ile Osmaneli ilçesi Boyunkaya, Hisarcık ve Adliye köylerine tahsisli mera alanlarında proje kapsamında, arazi içi drenaj çalışması yapılması ve çalışma sonucunda tahliye edilecek fazla sudan da beslenecek hayvan içme suyunun tedariki ve mera alanın sulanması amacıyla kullanılması düşünülen yeterli ölçekte gölet yapılması protokolü imzalandı.

Vali Şentürk, özellikle Osmaneli ilçesinin köyleri başta olmak üzere üretken köylerin bulunduğunu anımsatarak, köylerde kendilerine özgü güzel ve kaliteli ürünler yetiştirildiğini ifade etti.

Gerek hayvancılık konusunda gerekse sebze meyve yetiştiriciliğinde Bilecik’in potansiyelinin yüksek olduğunun altını çizen Vali Şentürk, şunları kaydetti:

”İlimizin bir defa ürün çeşitliliği birçok bölgede olmadığı kadar yüksek. Bazı ürünlerimizi markalaştırmamız lazım. Üretim miktarını artırmanın yanında kalitesini de artırmak için çalışmalarımız var. Sahada yapılan çalışmalardan birisi mera ıslahı çalışması. Bölgede hayvanlarımızın rahat suya erişebilmeleri bakımından hayvanların su ihtiyacını giderebileceği gölet oluşturarak hem meranın taşkına maruz kalarak bataklığa dönüşmesini önlemek hem hayvanlara sulama imkanı sağlamak hem de merada ortaya çıkan doku bozukluğunun önünü almak üzere bir çalışma yapıldı. İstifade edebileceğimiz alanların hem miktarını hem de kalitesini arttırmak istiyoruz. Köylerimiz için verimli olacak bir çalışma olacak.”

Milletvekili Yağcı da, projenin köylere hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bilecik İl Özel İdaresi, Osmaneli Kaymakamlığı, Osmaneli Belediyesi, DSİ, ilgili Köy Tüzel Kişilikleri işbirliği ile İlimiz Osmaneli İlçesi Boyunkaya, Hisarcık ve Adliye Köylerine tahsisli mera alanlarında, Mera Islahı ve
Amenajmanı Projesi kapsamında, arazi içi drenaj çalışması yapmak ve bu çalışma sonucunda tahliye edilecek fazla sudan da beslenecek hayvan içme suyunun tedariki ve mera alanın sulanması amacıyla kullanılması düşünülen yeterli ölçekte birer gölet yapımı kapsamında Bilecik Valimiz Bilal Şentürk, Tarım İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Şahin, Osmaneli Kaymakamımız Yüksel Ünal ile birlikte İşbirliği Protokolümüzü imzaladık. Osmaneli’mize ve hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Yoldaş ile Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Hasan Öz’ün proje hakkında bilgi vermesinin ardından Vali Şentürk, Kaymakam Ünal, Belediye Başkanı Şahin, Tarım ve Orman İl Müdürü Yoldaş ile köy muhtarları protokolü imzaladı.

DSİ ile 5 köy muhtarlığı işbirliğinde protokol imzalandı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Saçmalığa bak dsi ile imzalandı diyo dsi den temsilci yok nasıl oluyor

    Cevapla
  2. Selim yağcı osmaneliyi il zamadiyor galiba devamlı orada düşman iki aday şimdi mutlular 😁😁😁😁😁

    Cevapla
Bizi Takip Edin