EĞİTİM-BİR-SEN KADINLAR KOMİSYONU ÜYELERİ BİR ARAYA GELDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şubesi Kadınlar Komisyonu tarafından bayan üyelerine yönelik “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Kahvaltı Programı düzenlendi.

Bilecik Belediyesi Kent Ormanı’nda gerçekleştirilen buluşmaya Belediye Başkanı Selim Yağcı, Memur Sen ve Eğitim Birsen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Bilecik Kadınlar Komisyonu Başkanı Ecem Gezer Yağcı ve sendika üyeleri katıldı.

bilecik haberleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde gerçekleştirilen ve çeşitli slayt gösterilerinin sunumuyla başlayan buluşmada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Öncelikle böyle bir hafta sonunda böyle güzel ve anlamlı bir program için bir araya gelmiş olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Değerli kardeşlerim, kradın hayatın vazgeçilmezi, hayatın devamının en önemli unsuru, evimizin huzurumuzun, mutluluğumuzun kaynağı. Bizi biz yapan Cenabı Hakkın kendisinden sonra doğum olayıyla bir insanı yarattığı duygusunu bahşetmiş olduğu özellikli bir varlık ve kişilik. Bizim tarihsel sürecimize baktığımızda Türk toplumu, kadını ve aileyi her zaman baş ucunda tutmuş ve hayatının rehberi edinmiş. Günümüzde gerçekten beğeniyle izlenen Diriliş dizisine baktğımızda da kadına verilen değeri orada da görürüz. Bu anlamda hem dinimiz kadına önem vermiş hem de kültürümüz kadına ayrı bir özellik yüklemiştir.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”KADIN AİLENİN TEMELİ OLDUĞU GİBİ SU VE KUMA EKLENEREK, BETONUN OLUŞMASINI SAĞLAYAN ÇİMENTODUR”

Kadının toplumsal yaşamdaki önemine işaret eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Sivil toplum, toplumumuzun geleceği açısından, devletin bakamadığı açıları gören, uzanamadığı noktalara ulaşmaya çalışan ve geleceğe daha sağlıklı yürümemizi sağlayan çok önemli unsurlardır. Sivil toplum içinde kadınların yeri, nasıl hayatta kadının yeri önemlidir. Aynı şekilde kadının önemi sivil toplum kuruluşları içinde de önemlidir. Siz hanım kardeşlerimizin o dava içerisinde olması ve bunu adeta nasıl bir kumun içine su ve benzerini döktükten sonra çimentoyu koymadığınızda beton elde edilemiyorsa aynı şekilde de herşeyde kadınların varlığı olmadan birşeyin olması mümkün değildir. Onun için ben sizleri öncelikle Kadınlar Günü münasebetiyle toplanmış olduğunuz bu etkinlik için tebrik ediyorum. 8 Mart Kadınlar Gününüzü şimdiden tebrik ediyorum. Sivil toplum yapılanması içerisinde kendiniz ve ülkenizin geleceğine bir katkı sunmak için burada toplandığınız için ayrı ayrı kutluyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda birlik ve berabelik içerisinde başarılar diliyorum.

AHMET SELÖZ:

”İNŞALLAH ”8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ” DEĞİL DE ”ERKEKLER GÜNÜ’NÜN KUTLANMASINA İHTİYAÇ DUYULAN BİR DÜNYADA YAŞARIZ”

Memur Sen ve Eğitim Birsen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, ise gerçekleştirilen buluşmaya katılanlara teşekkür ederek, şunları kaydetti:

”Dünya 8 Mart Kadınlar Günü vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz bu buluşma bizler için son derece önemli ve son derece hassas bir konu. Neden diyecek olursanız. Ecem Başkanımız çok güzel bir sloganla bu toplantının önemini ifade etmiş. Kendisi sloganında; ”Erker Devlettir, Yönetir, Korur, Sahip Çıkar; Kadın Millettir. Devleti Yalnız O Ayakta Tutar” şeklinde. Gerçekten milletleri, toplumları, devletleri ve liderleri yetiştiren, yönlendiren asıl kahramanlar sizlersiniz. Bizler erkekler olarak önde görünsek de iş yapıyor olsak da arkadaki asıl kahramanlar sizlersiniz. Annemiz olarak sizler varsınız, eşimiz, arkadaşımız ve dava arkadaşımız olarak sizler varsınız. Biliyoruz ki kadının olmadığı hiçbir dava sonuca ve başarıya ulaşamaz. Kadının olmadığı hiçbir ev huzurlu olamaz, kadının olmadığı hiçbir aşk lezzetli olamaz. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü şimdiden kutluyorum. İnşallah dünyada kadın haklarının tanınması ve sıkıntıların çözüme ulaşması için bu buluşmaların vesile olmasını diliyorum. İnşallah dünyada artık  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne gerek olmadığı bir yaşantı buluruz. Tam tersine Erkekler Günü kutlanmasına gerek duyulacak bir dünya bir Türkiye arzu ediyoruz. Çünkü biz hiçbir zaman kadınları, kendimizden, davamızdan ve aşımızdan ayrı bilmedik, ayrı görmedik. Tam tersine en zor zamanlarımızda onları yanımızda gördük. Ben bu günü özetle önce bana katlandığı için ve bizlere yardım ettiği için öncelikle eşime teşekkür ediyorum. Sizlere de bu gayretiniz ve fedakarlığınız için ayrıca teşekkür ediyorum.  ” dedi.

 

ECEM GEZER YAĞCI:

”DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA BİRÇOK ZORLUĞA KARŞI MÜCADELE VEREN KADINLARIMIZI YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ”

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Bilecik Kadınlar Komisyonu Başkanı Ecem Gezer Yağcı ise gerçekleştirdikleri buluşmanın önemini belirterek, şunları söyledi:

”Gerek yaklaşmakta olan, kadın hak ve mücadelesinin sembolü olan 8 mart dünya kadınlar gününü kutlamak gerekse üstlenmiş olduğum Eğitim Bir Sen Kadın Komisyonu başkanlığım dolayısıyla sizle tanışmak, birlik bütünlüğümüzü perçinlemek için bu organizasyonu düzenledik.

Davetimize teşrif ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dünyada bugün kadınlar birçok sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Kadın erkek ayrımı yapmaksızın insanları en temel haklarından mahrum bırakan şiddet, savaş ve yoksulluk bu sorunların başında gelmektedir. İnsanlık tarihi ile başlayan savaşlarda, kan ve gözyaşı sürekli arttı, hiçbir zamanda hesaplaşmalar, zulümler azalmadı. Aktörleri hep erkek egemen güçler olurken mağdurlar hp kadın ve çocuklar oldu. Savaş uzun yıllardır yaşadığımız coğrafyanın değişmeyen bir parçası haline geldi.

 

Patlayan bombalar, yıkılan ocaklar, sahile vuran küçücük cansız bedenler, yeri yurdu olmayan mülteci anneler, vatanı için evladını, eşini feda etmiş bağrına taş basan kadınlar hepsi bir kadın, bir anne olarak yüreğimizi dağlayan fotoğraflar. Vatan mücadelesinde kaybettiğimiz kadın, erkek tüm şehitlerimize Allahtan rahmet geride kalan şehit annelerine, şehit eşlerine ve ülkeme sabırlar diliyorum.

bilecik haberleri

ECEM GEZER YAĞCI:

”ERKEK DEVLETTİR; YÖNETİR, KORUR VE SAHİP ÇIKAR; KADIN, MİLLETTİR VE O DEVLETİ YALNIZ O AYAKTA TUTAR”

Konuşmasına; ”Dünyanın dört bir yanında çocuklarıyla savaşın ortasında kalan hak ve özgürlüğü için mücadele veren kadınlarımızı yürekten destekliyorum. Verdikleri mücadelede de zafer diliyorum.” ifadeleriyle sürdüren Ecem Gezer Yağcı, şöyle devam etti:

”Çünkü bizler kadının müdahil olmadığı hiçbir savaşın kazanılmayacağını, hiçbir sosyal kültürel ve hiçbir siyasal hareketin başarıya ulaşmayacağını iyi biliyoruz. Bizler Osmanlı devletinin kuruluşundaki ve kurtuluş savaşındaki kadınlarımızı, valide sultanlarımızı, Hayme anaları, Malhun hatunları, Nene hatunları, Zübeyde Hanımları unutmuyoruz. Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün 2 eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyouz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz. Değerleriyle barışık, geçmişi ile bağını koparmamış, aynı zamanda ileri medeniyet düzeyini yakalamış bir toplum için kadınlar mutlaka toplumsal ve kamusal alanda varlık göstermelidir. Bu konuda kadınların ayakta durabilmesi, aile ve iş hayatı arasında parçalanmış görevlerini eksiksiz yerine getirebilmesi için uygun çalışma ve yaşam şartları oluşturulmalı, bu konuda kadınlar teşvik edilmeli ve desteklenmelidir.

ECEM GEZER YAĞCI:

 ”BİZE VERİLEN GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİMİZE OLAN İNANCIMIZI BELİRTMEK İSTİYORUM”

Eğitime kendini adamış değerli arkadaşlar, bizler farkındalık sahibi, Eğitim Birsenli kadınlar olarak Dünyanın, ülkemizin, ilimizin refahı, mutluluğu ve huzuru için içimizdeki sevgi, hoşgörü ve birleştirici duygularla, çalışma azmimizi ortaya koyup potansiyelimizi göstermeliyiz” ifadelerini kullanan Ecem Gezer Yağcı, konuşmasını şöyle tamamladı:

”Bana verilen bu görevde heyecanımı paylaşacağınıza, istişareyi elden bırakmadan sizlerin desteği ile hep birlikte güzel çalışmalar yapacağımıza ve Eğitim Birsenli öncü kadına yakışır bir şekilde ilerleyeceğimize inanıyorum. Görevi devraldığım Nesrin Bal hocama yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunarım.  Bugün bizleri yalnız bırakmayan Sayın Belediye Başkanıma, Şube başkanıma, yönetim kurulu üyelerimize, çok değerli siz meslektaşlarıma ve eğitim çalışanlarına sonsuz teşekkürler.  Şiddetten, ayrımcılıktan, uzak ümit dolu barış dolu günler diliyorum. Hepimizin Dünya kadınlar günü kutlu olsun.”

bilecik haberleri

 YÖNETİM KURULU ÜYESİ ARZU KESİCİ:

 ”BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Kesici ise yaptığı konuşmada; programda bulunan bütün katılımcılara teşekkür ederek; ”Biz birlikte güçlüyüz. Kadınların olmadığı yerde güçten ve başarıdan bahsedilemez. Onun için yaptığınız bu fedakarlık için tekrar teşekkür ediyorum. Yanımızda bulunarak bizlere destek veren Sayın Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve Başkanımız Ahmet Bey’e çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Üyelerinin isimlerini okuyarak tanıtan Ecem Gezer Yağcı, Eğitim ve Sosyal İlişkilerden Sorumlu Nesrin Bal’a çiçek taktim etti.

Daha sonra da Memur Sen ve Eğitim Birsen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz şu ana kadar kendisinin yanında yer aldığı için ve desteklerinden dolayı eşine bir çiçek taktim etti.

Program, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın ”8 Mart Dünya Kadınlar Günü” anısına katılımcılara karanfil ve çeşitli hediyeler taktim etmesi ve fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

 

 
bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri
bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

 

 

 

EĞİTİM-BİR-SEN KADINLAR KOMİSYONU ÜYELERİ BİR ARAYA GELDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin