ELDEMİR: 18 MART YİĞİTLİKLE ÖRÜLMÜŞ BİR DESTANIN TARİHİDİR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir 18 mart Çanakkale zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

18 Mart’ın Milletimizin tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihi olduğunu ifade eden Eldemir, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

18 Mart 1915, Milletimizin tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir.

Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz, Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü nişanesidir. Çanakkale; Bu destanı yazan kahraman milletimizin savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir.

İnsana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale‘den göstermiştir. Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik, yalnız Gelibolu‘da değil tüm dünya uluslarının gönlünde de abideleşmiştir.

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonrakilere devretmektir.

Zaferin yıldönümü vesilesiyle, İstiklal Şairi Akif’in mısralarında “Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker, Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer. ” dediği Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet; minnet ve şükranla anıyorum.

 

                                                                                                                                                             Halil ELDEMİR
Bilecik Milletvekili

 

 

ELDEMİR: 18 MART YİĞİTLİKLE ÖRÜLMÜŞ BİR DESTANIN TARİHİDİR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin