Fransa Turistik Vizesi nereden alınır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’ya gerçekleştirmeyi istediğiniz seyahat turist amaç taşıyorsa seyahat öncesi pasaportta Fransa turist vizesi olmalıdır. Fransa turist vizesi iki şekilde alınmaktadır. Birinci seçenekte Fransa Konsolosluğuna şahsi başvurular yaparak alınmalıdır. Ancak, Fransa turist vizeleri Türkiye’den sadece Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından verilmektedir. Türkiye’nin başka bir şehrine Fransa vizesi vermekle yetkili Fransa makamlıkları bulunmamaktadır. Bu sebeplerle Fransa turistik vize için şahsi başvurularda bulunmak istiyorsanız Ankara’ya gitme durumundasınız. Vize başvuruları için başka bir seçenek ise şahsi başvurularda bulunmadan Fransa turistik vizesi için faaliyet gösteren temsilcilik aracılığıyla gerçekleştirilecek başvurudur. Bu temsilciliklere vize için gereken evrakınızı teslim etmek durumunda Fransa’nın Ankara’daki büyükelçiliğe sizin adınıza başvuruda bulunmuş olunur. Fransa turist vize alınması için vize için istenilen gerekli evrak listesi eksiksiz ve doğru şekilde verilmek ile beraber vize başvurusu ücretini ödemelisiniz. Eksik evrakların teslimi Fransa turist vizesinin alımını olumsuz etkileyebilmektedir.

 Fransa Turistik Vizesi nedir?

Fransa ile Türkiye Devleti arasında turist seyahatde dahil vize uygulamaları mevcuttur. Fransa’ya gerçekleştirilmesi istenilen turistik amaçları seyahat için pasaportlarda Fransa turistik vizesi olması gerekmektedir. Fransa turistik vizesinin tek girişli olup kısa süreli bir vizedir. Fransa’ya kısa bir süre için seyahat etmeyi isteyen kişiler, planladığınız seyahat okumak ve ziyaret gibi başka bir amacı içermiyorsa başvurularda bulunmanız gereken vize Fransa turist vizesidir. Fransa turist vizesinin ve Fransa çalışma imkânı yoktur, bu vize ile çalışılması durumunda ise cezai uygulamalarla karşılaşılmaktadır. Fransa turistik vize işlemi için pasaport son 10 yıl içinde alınmış olması, altı aydan eski olmaması, pasaportta en az iki tane boş vize sayfasının olması gerekmektedir. Yıpranmış, eskimiş, hasar görmüş ya da on yıldan daha eski pasaportlarla yapılmayı istenen vize başvurusu kabul edilmemektedir.

Fransa Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa turistik vize süresi minimum otuz gün, maksimum doksan gün olarak verilmektedir. Size verilmiş Fransa turist vize süresi planladığı seyahatin süresi kadar olmaktadır. Fransa seyahatleri süresince vize süresinin aşılmamasına dikkat ediniz. Vizeniz sizlere sağladığı yasal kalışların süresinden daha fazla kalması durumunda para cezasının uygulaması ile karşılaşabilir sınır dışı edilebilirsiniz. Fransa’dan kendiniz ayrılma durumunda da Fransa’da size verilen asal kalışların süresinden fazla kaldığınızı tespit edinilirse para cezasının uygulaması ile karşılaşılabilerek ülkeden ayrılmaya ceza ücretini ödemeden ayrılmaya izin verilmeyebilir. Bu sebeple alacağınız Fransa turistik vize kalış süreleri seyahatleriniz için önem taşımaktadır. Bununla beraber Fransa turist vizesi tek girişli bir vizedir. Fransa’dan elinizdeki vizenin geçerlilik süresinde önce ayrılma durumunda bir daha bu vizeyle giriş yapamamaktadır, Fransa’ya tekrar girişler için yeniden vizeyi almak zorundasınız. Bu sebeplerle Fransa seyahatleri öncesi seyahat planlarını iyi belirlemelisiniz.

Fransa turistik vize kaç günde çıkar

Fransa turistik vize başvurunuz randevu tarihinden itibaren genellikle 5 ile 10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Fransa turistik vizesi başvurusunu yapan yabancı pasaport sahibi kişilerin vize başvurusu vize çıkış süresi pasaportun ülkesine göre değişiklik gösterebilmektedir. Fransa turistik vizesi, tek girişli olup kısa süreli vizedir. Fransa’ya kısa bir süre için seyahat etmeyi isteyen kişilerin planladığı seyahat etmek ve ziyaret gibi başka bir amacı içermiyorsa başvurularda bulunmanız gereken vize Fransa turist vizesidir. Fransa turist vizesi ile Fransa çalışma imkânı yoktur, bu vize ve çalışılması durumunda ise cezai uygulama ile karşılaşılmaktadır. Fransa turist vizesini alması için vize için istenilen gerekli evrak listesini eksiksiz ve doğru olarak verilmesi ile beraber vize başvurusu ücretini ödemelisiniz. Eksik evrakların teslimi Fransa turist vizesi alımını olumsuz etkileyebilmektedir. Resmî pasaportlara sahip doksan günü geçmeyen turistik seyahatleri için vize almasına gerek yok, ama umumî pasaport sahipleri bütün turistik seyahat öncesi vize almalıdır.

 

Fransa Turistik Vizesi nereden alınır?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin