GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı projesi olan “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri” Şeyh Edebali stadında yapılan açılış seromonisi ile start aldı.

 

 

Gerçekleştirilen açılış törenine Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Okul İdarecileri, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

 

 
Şeyh Edebali Stadında coşkuyla başlayan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri’ne 25 Okuldan 450 öğrenci katıldı.

 

 
Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, öğrencilere hitaben yaptığı açılış konuşmasında;
“Unutulmaya yüz tutmuş Çocuk Oyunlarının yeniden yaşatılması ,Gelecek kuşaklara taşımak, Geleneksel Oyunlarımızı yaşatmak, Hayat boyu öğrenme amacıyla Gençlik ve Spor bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı projesi olan ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliklerini Bu yıl Bilecik’te İlk defa düzenliyoruz. Bu oyunlar sayesinde çocuklarımız geçmişte hangi oyunların oynandığını öğrenmiş oluyor. Biz Anne,Baba ve Dedelerimizden öğrendik. Bizde Şimdi Çocuklarımıza öğretiyoruz ki geçmişimizle geleceğimiz arasında bir köprü olsun. İlimizde uygulamaya koyduğumuz projeler Özellikle Temel Spor Eğitimi, Jimnastik ve Yüzme branşlarında uyguladığımız projelerden. İlkokul 1.2 ve 3. Sınıflarda Temel Spor Eğitimi derslerinin startını verdik. 4.sınıflara yaklaşık 900 civarında ki öğrenciye Ücretsiz Yüzme Eğitimi veriyoruz. Sağlıklı ve Sağlam bir vücuda sahip olmak için buradaki en temel amacımız, her öğrencimizin bir branşta spor yapmasını hedefliyoruz. Bu projeye büyük destek veren Başta Sayın Valimize , İl Özel İdaresine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum diyerek Bu güzel organizasyona katılan Okullarımıza ve Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza başarılar ve iyi eğlenceler” dedi.

 
Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında; “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri sizler için çok faydalı bir organizasyon, bizler bu oyunları oynayarak büyüdük, sizlerinde bugün burada bu oyunlarda mutlu ve keyifli zaman geçirmenizi diliyorum. Bu güzel organizasyona katılan okullarımıza, öğrencilerimize , velilerimize,, antrenörlerimize ve Bu Organizasyonu gerçekleştiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Program; Bayrak Koşusu , Halat Çekme ,Mendil Kapmaca, Yağ Satarım Bal Satarım, Fasulye Torbası Atması , Koordinasyon Koşusu ve Tombik Oyunlarının startı ile başladı.

 

 

Oyunların hepsini yerinde takip ederek oyunlara katılarak çocuklarımızın coşkulu eğlencesine ortak olan Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş çocuklarla beraber eğlenceli vakit geçirdiler.

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin