Gülen’e “altın payı” ayrılmış!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koza Altın A.Ş.’nin işlettiği Gümüşhane’deki Mastra Altın Madeni’nde dökümü yapılan her 5 altın külçesinden biri kayıtlarda gösterilmeyerek Gülen’in payı olarak ayrıldı.

 

FETÖ’ye finans sağlayan Koza İpek Holding hakkında hazırlanan iddianamede, yapılan usulsüzlükler ve kaçırılan vergilerle örgütün nasıl finanse edildiği ortaya koydu. Devlet kurumlarınca hazırlanan raporlar ve tanık ifadeleri, FETÖ’nün madenlerde üretilen altını daha az gösterdiğini belirledi. Altın odasında yapılan döküm işlemi sırasında bir külçenin sisteme sokulmadığı anlaşıldı.

 

ELEBAŞI GÜLEN’İN PAYI

Her dökümde kaçırılan 15 ila 17 kilogram ağırlığındaki 1 külçe altının, FETÖ elebaşı adına “kutsal hoca payı” olarak ayrıldığı belirlendi. Bu kapsamda yeni bir soruşturma açılarak “altın odaları” mercek altına alındı. Savcılık, İpek’in altın hırsızlığını canlı yayında gerçekleştirilen altın dökümü görüntüsünden tespit etti. Kayıtlarda, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 16 Kasım 2013’te Koza Altın A.Ş.’nin işlettiği Gümüşhane’deki Mastra Altın Madeni ziyareti izlendi. Gül’ün, ziyaret sırasında altın odasına girdiği ve dökümü izlediği belirlendi. Görüntülere göre 5 külçe altın dökümü yapılmasına rağmen bu sayının altın odası kayıt defterine 4 külçe olarak geçtiği tespit edildi. Geçmiş kayıtların mercek altına alındığı ve yapılan usulsüzlüğün boyutunun ortaya çıkarılmasının hedeflendiği bildirildi.

 

ALTIN ODALARI İMAMLARA EMANET

Dosyaya yansıyan ayrıntılara göre altın odalarının başına FETÖ imamlarının görevlendirildiği belirlendi. Gümüşhane’deki Mastra Altın Madenindeki altın oda sorumlusu Fazlı Atak’ın örgütün Gümüşhane İmamı olduğu öğrenildi. Öte yandan Bergama’daki madenin altın sorumlusu Cemalettin Çetin’in de “ilçe imamı” olduğu belirlendi. Her iki isim de darbe girişiminin ardından tutuklandı.

 

 

Kaynak: Takvim

Gülen’e “altın payı” ayrılmış!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin