HAKSIZ ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Başkanımız Selim Yağcı, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, ilimiz ve ülkemiz gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilecik Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkanımız Selim Yağcı, su depolarının maliyetleri için vatandaşlardan talep edilen katılım paylarına ilişkin bilgi verirken aynı zamanda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

 

Bilecik Belediye Başkanlığı olarak şu ana kadar şehir ve şehir insanı için güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanımız Selim Yağcı, Sayıştay denetimi sonucunda katkı paylarını almak zorunda kaldıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

 

 

‘’Son günlerde Bilecik Belediyesi olarak mecburi olarak ve söz konusu kanun gereği, vatandaşlarımızdan su katılım paylarına ilişkin bir uygulamaya gitme gereği duyduk. Bu maliyetlerin ödenmesi hakkında haksız eleştiriler alıyoruz. Bu konuda yanlış anlaşılmalara ve yanlış algılara meydan vermeme adına vatandaşlarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmek istedik. Vatandaşlara yansıtılan bu ödemelerin tamamı, yasalar çerçevesinde oluştu. 14 yıldır bu şekilde bir istekte bulunmayan bir Başkan olarak bu noktada da vazgeçilemeyecek bir sebep olduğunun düşünülmesi gerekir. 2013 yılındaki yatırımlar 2017’de kesinleştiği için yasalar gereği vatandaşlarımıza böyle bir yükümlülük getirilme durumunda kalıyor. İstenen katkı payları, kira sahiplerine değil de gayrimenkul sahiplerine yönelik olacak.’’

 

VATANDAŞLARIMIZIN BİZLERİ ANLAYIŞ VE SAĞDUYU İLE KARŞILAYACAKLARINA İNANIYORUM’’

Konuşmasında ‘’Vatandaşlarımın bizleri son derece sağ duyu ve anlayışla karşılayacaklarına inanıyorum.” ifadeleriyle sürdüren Belediye Başkanı Selim Yağcı; ” Zira bizler, bu şekilde bir bedel alma gibi bir heves içinde olmadık. Ancak 2013 yılında yaptığımız yatırım bedelini 2013’te alarak o zamanki süreçte kullanabilirdik fakat biz böyle bir talepte bulunmadık. O zaman yapmayı düşünemeyecek kadar akılsız ve mantıksız değiliz. Şu anki yasal zorunluluklardan dolayı bu ödemeler vatandaşa yansıtılıyor. Bu sadece bizim Belediyemizle ilgili değil, diğer pek çok Belediye’de bu ücreti alıyor. Yasal zorunluluklar işin içine girdiği zaman da böyle bir uygulamayı yapmak zorunda kalıyoruz” ifadelerine yer verdi.

HAKSIZ ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Söz konusu uygulamanın kimi kesimler tarafından yanlış ve kötü amaçlı eleştirildiğini hatırlatan Belediye Başkanımız Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi olarak şu ana kadar kendi yetkimiz içinde olan uygulamaları vatandaş lehine kullanmaya çalıştık. Ancak bu sefer mecburiyetten kaynaklanan yani Sayıştay denetimi sonrası yasal bir zorunluluk olarak önümüze konulduğu için ihbarnameleri göndermek zorunda kaldık. Yani bizim niyetimizi buradan anlayın. 14 yıllık bir belediye başkanı olarak bende bu ihbarnameleri göndermek istemezdim. Kaderin bir cilvesi diyelim artık. Hemşehrilerimizin anlayış göstermesini bekliyorum. Diğer yandan vatandaşlara gönderilen ihbarnameler üzerinden bizlere haksız ve edep dışı bir yaklaşımla hareket ediliyor. Eleştiri sınırlarını aşan ve hakaret boyutuna ulaşan ithamlarda bulunuluyor. Edepten yoksun eleştirilerde bulunanları kınıyorum. Herkes haysiyeti ve şerefi için yaşar. Bende haysiteyimle, şerefimle 14 yıldır bu ilin belediye başkanı olarak hizmetkarlık yapıyorum. Hemşehrilerimizde takdir etmişlerki bize üç dönem üst üste yeniden görev verdi” ifadelerine yer verdi.

 

HAKSIZ ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. akp bilecikte umdunu kestiği anlamına geliyorr millet sokağa atacak parası yokk gecim sıkıntısıı bazılarına göre lay lay lom degilll

    Cevapla
  2. 28 Mart 2018, 12:52

    ASAGIKOYE YAPILAN OTAGAR ASFALTI HERYER COKUK ICINDE SU MESELEYEDE EL ATIN ILLA BASBAKANMI GELMESI GEREKIYOR ISYAPMANIZ ICIN MILLETE 6 AY TOZUNU YUTTUR KIS GELDI CAMURUNU YUTTUR BASBAKAN GELECEK BUZ GIBI HAVADA YOL DOK HEM DE REKOR ZAMANDA 15GUNDE ALMANYADA BILE SIZIN KADAR HALKA HIZLI HIZMET EDEMEZLER BRAVO BASKANIN EVIN ONUNDEN GECSE O YOL ACABA 6 AY TOZUNU YUTARMIYDI HEP GOSTERMELIK ISLER ARKADAN DOKULUYOR

    Cevapla
  3. yeter baskanım artıkk 3 dönem yeterr gençlere bırakk

    Cevapla
  4. 29 Mart 2018, 08:54

    ha şimdi neden hayır dedik referandumdaa helal bilecik kutlarım bileciklilerii

    Cevapla
Bizi Takip Edin