Harç Muafiyeti Sona Eriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım Arazilerinde Yapılacak Devir İşlemlerinde Harç Muafiyeti 15 Mayıs 2016 Tarihinde Sona Eriyor

Ölümlerde miras yoluyla yapılacak tarım arazilerinin devir veya paylaşım işlemleri tapu harçlarından muaf tutuluyor.

Konuyla ilgili olarak vatandaşı bilgilendirmek amacıyla Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“15 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, 6537 sayılı ‘Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’a eklenen geçici madde ile 15 Mayıs 2014 tarihinden önce gerçekleşen ölümlerde miras yoluyla yapılacak devir veya paylaşım işlemleri tapu harçlarından muaf tutuluyor. Muafiyet süresi 15 Mayıs 2016 tarihine kadar sürecektir. Örneğin; 25.000 TL değerindeki bir tarımsal arazi mirasla intikal yapıldığında 1000 TL harç tutarından vatandaşımız muaf tutulmaktadır.

            Gayri Resmi Paylaşımların Önüne Geçilecek

Türkiye’de miras kalan tarım arazilerinin, tapu harçlarının yüksekliği, varislerin bir araya gelememeleri veya anlaşamamaları gibi nedenlerle, tapuda intikal ve paylaşımının yapılmadığı bilinmektedir. Bunun sonucu olarak, varisler resmiyette mülk sahibi olmadığı için tarımsal desteklemelerden ve çeşitli projelerden yararlanamamaktadır. Tapu harcı muafiyeti bu sorunun çözümüne yönelik olarak sunulmuş ekonomik bir kolaylıktır.

           Son Tarih 15 Mayıs 2016

Miras paylaşımı işlemleri için, varislerin kendileri veya kanuni temsilcilerinin (avukat veya vekalet verilen kişi) vasıtasıyla, kendi aralarında düzenlemiş oldukları Rıza-i Taksim Sözleşmesi, Murise ait Veraset İlamı veya Noterden alınan Mirasçılık Belgesiyle tarım arazilerinin kayıtlı olduğu Tapu Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. 15 Mayıs 2014 tarihinden önce vefat edenlerin miras paylaşımında, harç alınmamaktadır. Vatandaşların harç muafiyetinden faydalanmaları için 15 Mayıs 2016 tarihinden önce Müracaatlarını Tapu Müdürlüğüne yapmaları önemle duyurulur.

 

Harç Muafiyeti Sona Eriyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin