İngilizce Mülakat Hazırlığı Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngilizce; dünyanın en çok konuşulan dillerinin başında gelir. Türkiye’de yaşayan insanlara çok küçük yaşlardan itibaren İngilizce öğretilir. Bilhassa Anadolu liselerinde ciddi bir İngilizce eğitimi mevcuttur. Fakat, bilhassa gençler İngilizceyi gerektiği gibi öğrenemezler. Özellikle İngilizce konuşmakta zorlanırlar. Bu durum; pratik yapma eksikliğinden kaynaklanır.

İngilizce; eğitim dünyasının yanı sıra iş dünyasının da olmazsa olmazlarından birisi! 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde İngilizce bilmeyen birinin özel sektörde beyaz yakalı olarak iş bulmasının neredeyse imkansız olduğunu ifade edebiliriz. Ayrıca, kamuda önemli pozisyonlarda çalışmak isteyenlerin de en az Intermediate seviyesinde İngilizce bilmeleri gereklidir. Y ve Z kuşağındaki gençlerin İngilizceye dair en çok çekindikleri hususlardan birisi de İngilizce mülakat süreci! Birçok kişi; ingilizce mülakat hazırlık sürecinde ne yapacağını bilemiyor.

İngilizce Mülakat Hazırlığı Yapanlara Önemli Tavsiyeler

İngilizce mülakat hazırlık süreci sırasında kendinizi stresli hissetmeniz oldukça doğaldır. Bu mülakata psikolojik olarak hazırlanmanız şarttır. Bunun yanı sıra, kendinizi İngilizce mülakat sırasında öne çıkarmak ve karşı taraftan onay almak adına yapmanız gereken farklı şeyler de mevcuttur.

  • Her şeyden önce, İngilizce mülakat için gittiğiniz kurumu olabilecek en iyi şekilde araştırmalısınız. Sizinle görüşme yapacak olan kişinin pozisyonu, kurumun çalışanlarına sağlamış olduğu haklar, sizin muhtemel bir işbirliği halinde söz konusu kuruma sunacaklarınız önemlidir. Bir başka deyişle, İngilizce mülakat hazırlık sürecinde “neden sizi tercih edelim”, “neden bizi tercih ettiniz”, “neden burada çalışmak istiyorsunuz” sorularının cevaplarını bulmak adına araştırma yapmalısınız. Ayrıca, bu tür sorulara cevap verirken hangi İngilizce kalıpları kullanacağınızı da hesap etmelisiniz.
  • İngilizce mülakatın olmazsa olmazlarından birisi de “let’s continue in English” denilen andır. Birçok kişi; mülakata İngilizce devam edileceğini duyduğu anda panik yapar. Bu noktada, İngilizce konuşma pratiği yapmanın önemi ortaya çıkar. Siz de İngilizce mülakat hazırlık sürecinizde bol bol İngilizce konuşmalısınız. Aklınızda nerede ve kiminle İngilizce konuşacağım sorusu yer alabilir. Bu noktada, akıllı telefon uygulamalarından yararlanabileceğinizi söyleyebiliriz.
  • İngilizce mülakat hazırlık sürecini olabilecek en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. Özellikle iş görüşmesine gidiyorsanız mülakatta size nasıl sorular yöneltilebileceğine dair araştırma yapmalısınız. Geniş bir soru havuzu oluşturmalısınız. Söz konusu sorulara hem dilbilgisi hem de içerik açısından nasıl en doğru cevapları verebileceğinizi araştırmalısınız. Bunun yanı sıra, sorulara birden çok cevap hazırlayabilirsiniz. Bilhassa geçmişte yaşamış olduğunuz deneyimleri içerisine mesleki terimler katarak hikayeleştirmeniz çok fazla işinize yarayacaktır.
  • Sektörel hazırlık yapmanız şart! Her sektöre özgü birtakım kelime ve kalıplar vardır. İngilizce mülakat öncesinde söz konusu kelimeleri muhakkak öğrenmelisiniz. Bazı kelimeler; sizi anadilinizde dahi zorlar. Bu tür terimlerin İngilizce karşılıklarını öğrenmeniz şarttır. Bu noktada, ingilizce mülakat hazırlık sürecinde şirketin internet sitesinde zaman geçirebilirsiniz. Bu sayede, şirketin yapmış olduğu iş hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

İngilizce Mülakat Hazırlığı Nasıl Yapılır?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin