İnternetten Deri Çanta Sipariş Ederken Karar Vermeniz Gereken 5 Kriter

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüz çağında iki dünya aynı anda hareket etmektedir; sanal ve gerçek dünya. Birbirinden beslenen bu iki dünya aynı zamanda birbirinin tam zıttı olmaktadır. Özellikle alışveriş noktasında. Eskiden daha çok alışveriş merkezleri gezilir, çarşıdaki butiklere girilir ya da pazarlara gidilirdi. Şimdi ise sadece tek bir tık ile ulaşılması mümkün olan online sitelerden alışveriş yapılıyor. Özellikle pandemi süreci ile gelişim gösteren ve son zamanlarda adeta çığ gibi büyüyen online alışveriş, birçok noktadan avantajlı iken bazı noktalarda da dezavantajlıdır. Akıllardaki tüm sorulara cevap veren bloomsbury.com.tr’den Yönetici Gizem Yalçın Akan, internetten deri ürünleri sipariş ederken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi:

 

  1. Özel Bilgiler Her Siteye Girilmez

 

İnsanlar ihtiyaç duyduğu her ürüne internet ortamından rahatlıkla ulaşabilmektedir. Peki, internetteki siteleri birbirinden ayıran nedir? Online alışveriş esnasında girilmesi gereken belli başlı kimlik ve kart bilgileri bulunmaktadır. Bu bilgileri “https” etiketi bulunmuyorsa girilmemelidir. Bir sıkıntı olduğu takdirde bağlantınız güvenli değildir uyarısı çıkacaktır. Bu uyarı dikkate alınmalı ve o siteye özel bilgiler girilmemelidir.

 

  1. Site Açıklamalar Konusunda Güvenilir Mi?

 

Site ile ilk kez karşılaşan bireyler ürünlerin orjinalliği konusunda şüphe edebilir; özellikle bu satış, deri ürünleri ile olacaksa daha hassas davranılmalıdır. Günümüzde birçok firma “%100 orjinal deri” etiketini kullanmaktadır fakat ürünleri sentetiktir. Ürün orjinalliği rahat anlaşılması için ürün barkodları sorgulanabilir. Dünyanın hemen hemen her ülkesinden rahatlıkla yapılan alışverişlerde yuvarlak içinde R harfi olan ibare de ürün orjinalliği konusunda bilgi vermektedir.

 

  1. Orjinal Deri Nasıl Anlaşılır?

 

Orjinal deri sentetik ürünlere göre gözenekli bir yapıya sahiptir. Hakiki deri ürünler o kadar yumuşaktır ki baskı yapıldığında yavaş yavaş kendine gelir. Özellikle deri bayan çanta ürünleri daha hassas yapılıdır ve yumuşak dokuludur. Tüm bunlar yeterli gelmediği takdirde, platformun ürün hakkında detaylı açıklaması gereken bilgiler vardır. Bu bilgiler internet ortamında yazılı olduğu için kolaylıkla sorgulanabilir. Ayrıca firmalar ürünlerin garanti belgelerinin güncel versiyonlarını da paylaşabilir.

 

  1. Çanta Formu ve Yapısı Nasıl Olmalıdır?

 

Orjinal deri çanta almak isteyen bireyler genel olarak hangi çantayı alacakları konusunda kararsızlık yaşamaktadır. Her deri çantanın kendine özel bir imajı ve formu vardır. Kış aylarında daha baget ve shopping deri çantalar tercih edilirken yaz aylarında yazlık çanta modelleri tercih edilmektedir. Daha çok el örgüsü, rattan, file ve plaj çantaları deri ile buluştuğunda harika bir simge olmaktadır.

 

  1. Fatura ve Ödeme Bilgileri

 

Tüketici Hakları Koruma Kanununa göre ürünü satın alan tüketici, faturayı ve ödeme bilgilerini mutlaka saklamalıdır. Son zamanlarda e-fatura sistemine dönen firmalar, ürün alışverişi gerçekleştikten sonra mutlaka kullanıcıya mail olarak fatura ve ödeme bilgilerini göndermeli, bir sıkıntı yaşandığı durumda bu sıkıntıyı güvenli bir şekilde gidermelidir.

İnternetten Deri Çanta Sipariş Ederken Karar Vermeniz Gereken 5 Kriter
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin