İzinsiz Ekmek Alan Öğrenciler Parasını Bırakarak Helallik İstedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bileck’in Söğüt ilçesinde bir iş yerinin önünde bulunan ve kapağı açık olan ekmek dolabından gece geç saatlerde ekmek alan öğrenciler, yazdıkları not ile ekmeklerin parasını bıraktı.

Bilecik’in Söğüt İlçesi Eskişehir Caddesi’nde faaliyet gösteren Osman Çiftçi, iş yerine geldiğinde ekmekçinin dolapta 5 lira ve not bulduğunu öğrendi.

 

 

Esnaf Osman Çiftçi bulduğu notta, “ Abi biz burada öğrenciyiz. Paramızın olmadığı günler buradan ekmek aldık. Hakkını helal et abi izinsiz aldık. Allah razı olsun dolabı açık bıraktığın için. Aldığımız beşinci ekmek oluyor bu. Paramızı buraya bırakıyoruz. Tekrar hakkını helal et” yazılı bir not buldu.

 

Esnaf Çiftçi, öğrencilerin çekinmeden ekmek almaya devam edebilmeleri için, bulduğu notun altına “ hiç sorun değil devam et “ notunu bıraktı.Hakkını helal ettiğini belirten Osman Çiftçi, “burayı aldığımız günden beri ekmek dolabını hiç kilitlemedik. İlçemizde de bu şekilde yapan çok esnaf arkadaşımız var. İhtiyacı olan çekinmeden alsın. Zaten muhtaç olan alır. Böyle gördük. Bizler Osmanlı torunuyuz, bize de bu yakışır.” dedi.

( fotoğraf canlandırmadır )

İzinsiz Ekmek Alan Öğrenciler Parasını Bırakarak Helallik İstedi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Bravo

    Cevapla
  2. 8 Ocak 2018, 22:02

    maşallah osman dayima

    Cevapla
  3. helal olsun amca sana Allah daha çok bereket versin. 5kuruşu alan esnaflar var görsünler seni

    Cevapla
Bizi Takip Edin