KARABIYIK’TAN İŞÇİ KIYIMINA TEPKİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, iş akdi feshedilen işçiler için Bilecik Belediyesi ve Başkan  Semih Şahin’e tepki gösterdi.

Soğuk kış günlerinde kimsenin gözünün yaşına bakmadan böyle bir karar almanın hiçbir vicdana sığmadığını kaydeden Karabıyık, “Gelmeden önce ekmek dediniz, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız dediniz. Hatırlatması bizden olsun; çok çabuk unutuyor, çok çabuk çark ediyorsunuz. Bu konuyla alakalı genel başkanınız “namus sözü” vermişti hatırlarsanız. Ama alışıksınız siz biz öyle bir şey demedik derseniz de şaşırmayız!” dedi.

VERDİĞİNİZ SÖZLERE NE OLDU?

Görevde oldukları dönemde kendilerinin partizanlıkla suçlandığını dile getiren Karabıyık, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün gelinen noktada sizin daha dokuz aylıkken verdiğiniz sözlere ne oldu? Seçimden önce tasarruf dediniz, belediye de personel fazlalığı var dediniz, seçimden sonra yaklaşık olarak 150 kişiyi işe aldınız. Sizin tasarruf yönteminiz bu mudur? Madem işçi kıyımı yapacaktınız neden 150 kişiyi işe aldınız? Yoksa aldıklarınız sizin ittifakınızın görüşünde olup ta, kışın ortasında çıkarttığınız vatandaşlarımız sizinle aynı görüşte olmayanlar mı? Yoksa hani bizi suçladığınız partizanlığı siz mi yapıyorsunuz?”

150 KİŞİYİ ALMAK HANGİ MANTIĞA SIĞAR?

İşten çıkartılan kişilerin kış ortasında çaresiz bir durumda kaldığını aktaran Karabıyık, “Fesih için neden yasal süreyi vermediniz? Bu işten çıkartılacak kişileri seçimden önce planladınız da seçimi kazanmak için kamuoyuna şirin mi gözükmeye çalıştınız? Madem işçi çıkartmayı kafaya koydunuz seçimden hemen sonra aldığınız 150 kişiyi neden erkenden alarak belediye bütçesine ek külfet yüklediniz? Hem de sizin deyiminizle borç batağında olan belediyeye?  Sizin deyiminizle borca batmış bir yere, hele ki personel fazlası olduğunu söylediğiniz bir yere 150 kişi almak hangi mantığa sığar?”

MAĞDUR OLAN HERKESİN YANINDAYIZ

Karabıyık, bir çok aileyi mağdur bırakan bu uygulamadan biran önce vazgeçilmesini talep ederek, “sizi namus sözünüze ve namusunuza sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

İlerleyen günlerde de işçi kıyımının devam edeceği söylentilerinin yayıldığını vurgulayan Karabıyık, mağdur olan herkesin haklı davasında yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi.


İLGİLİ HABERLER:

KARABIYIK’TAN İŞÇİ KIYIMINA TEPKİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 Yorum

  1. Yazık Bilecik e yazik

    Cevapla
  2. 16 Ocak 2020, 13:38

    2004 yerel seçimlerinden sonra işten çıkarılan Belediye İşçileri içinde aynı hassasiyet gösterilmeliydi, tabi ki kimse işsiz ekmeksiz kalmasın, herkesin ailesi ve kurulu bir düzeni var ancak 2004 yılında belediye işten çıkarmalarını yapıp bu işlerin önünü açan insanları da eleştirmek lazım, o dönem de insanların çolukları ve bakmak zorunda oldukları aileleri vardı

    Cevapla
    • 16 Ocak 2020, 15:29

      Aynen katılıyorum.Tabiki kimsenin işsiz kalmasını istemeyiz fakat siz o yıllarda yaptığınızı daha doğrusu başlattığınız süreci şimdi daha net görüyorsunuz herhalde.Türkiye malesef siyasetçiler yüzünden böyle bir ülke oldu.

      Cevapla
  3. Peki sorarim size sayin Baskan fikret bey hala belediyenin icinde biz 4 yil sonra gelicez geldigimizde de herkesle gorusecez diye tehtitler savuran elemanlari napicaksiniz baskan yardimcisi olucam deyip ortalarda dolanan arkadaslarinizi napicaksiniz mesela evet kimse issiz kalmasin temennimiz bu akp de onun bunun sirt sivazlamasiyla biyerlere gelmis adamlarin iscileri tehtit vari konusmalardan nasil koruyacaksiniz mesela akpde kiyim yapti simdiki baskanda kiyim yapiyor olan garibana oluyor baskada kimseye bisey olmuyor.Partinizi bence ortalarda zehirli sarmasik gibi dolanan insanlarin sinir uclariyla oynayan insanlardan temizleyin garibana gucu yeten delikanlilari barindirmayin icinizde…Simdiki isten cikarmalari tasvip etmiyorum onaylamiyorum lakin oyle bos insanlar sozlesmeli personel olarak alinmiski ise onlara dokunulmayip isci statusundeki insanlarin isten cikartilmasini onaylamiyoruz…

    Cevapla
  4. 16 Ocak 2020, 15:25

    MAKAMINI VE YÜKÜNÜ TUTANLAR ELEŞTRİYOR SONRA BİZLE ISLANIN DİYECEKLER

    Cevapla
  5. Belediyelerle o kadar çok ugrasacaginiza işçileri mağdur edenleri de azcik görseniz sayın AKP li başkanlar fabrika lari isletmeleri maaş alamayan insanları mesela işiniz gücünüz reklam icraata geldimi ses yok boyuna açıklama yapın demek ki halk sizi istemiyordu kaybettiniz seçimi .

    Cevapla
  6. Ekonomiyi mahvettiniz insanları mahvettiniz sormak lazım belediyeyi yıllardır bu duruma getirenler kimler acaba

    Cevapla
  7. Sayin baskan acaba sizler verdiginiz sozlere ne kadar sahip ciktiniz ki kalkmis simdi oraya buraya konusuyorsun eger soz vermek neticesi buysa siZ de verdiginiz sozleri tutun ama vermedik derseniz bizde sasirmayacagiz

    Cevapla
    • 17 Ocak 2020, 16:45

      Ya kardeşim çıkarılanlar sözleşmeli ya hala ne konuşup duruyorsunuz.Belediyenin kadrolu çalışanını çıkarmadı herhalde.

      Cevapla
  8. 17 Ocak 2020, 15:50

    Yalan yuva yapmış size, önce sizler bütün güçler elinizdeyken mağdur ettiğiniz insanlar ne olacakkkk.

    Cevapla
  9. kardesınde beledıyede calısıyo akepe ıl baskanı bey o duruyomu yerınde

    Cevapla
  10. ALLAH CAHİL HALK PARTİSİNDEN BU MEMLEKETİ KORUSUN

    Cevapla
Bizi Takip Edin