Kayabeli Kadınları Yeni Yıla Eğitimle Giriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vezirhan Beldesi Kayalar Mahallesinde kadın çiftçilerimize yönelik eğitim planlaması yapıldı.

 

Bakanlığımızın Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planı kapsamında kırsaldaki kadınlarımızın;  tarımsal, toplumsal cinsiyet eşitliği, sağlık,  gıda hazırlama gibi konularda eğitilerek gündelik hayatlarında farkındalık oluşturmak amaçlamaktadır. Bu amaçtan yola çıkarak Kayabeli beldemizde kadınlarımızın gittiği Kuran Kursu ziyaret edildi.

 

Eylem planı kapsamında kırsalda yaşayan ve üreten kadınlarımıza, köyün tarım danışmanı Ziraat Mühendisi Ceyda İBRİK, Ziraat Mühendisi Nur İŞLER ve Sosyolog Gülşah AYTEKİN tarafından eğitim programımızı tanıtılarak geçmişte gerçekleştirilen kadın çiftçi eğitimleri slaytlarla anlatıldı. Kuran kursu hocamızın da katkılarıyla oldukça verimli geçen toplantı sonucunda 2016 yılı Ocak ayında Kayabeli’nde başlayacak olan eğitim programının konu ve günleri belirlendi.

Çeşitli kurumlardan gelecek eğitimcilerin de katılımlarıyla zengin bir içeriğe sahip olan eğitim programının 18 kadın çiftçiyle haftanın iki günü olmak üzere yaklaşık dört hafta sürmesi planlanmaktadır.

 

Kayabeli Kadınları Yeni Yıla Eğitimle Giriyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin