KÜTÜPHANEDE 10 DAKİKA SESSİZLİK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

27 Mart – 2 Nisan  53. Kütüphane Haftası, nedeniyle Bilecik İl Halk Kütüphanesinde kitap okuma ve TOKİ Orta Okulu öğrencilerinin gösterisi ile başladı.

Kütüphane salonunda gerçekleştirilen programda açılış konuşması yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz, “Sessiz Kitap Okuma Etkinliğimizi Okumak sürprizlere açık olmaktır diyerek müziğin kulaklarımıza hoş gelen güzel tınılarıyla küçük bir sürprizle süsledik. Ya da 2016 yılında TKD tarafından layık görülen Türkiye çapında teknolojiyi en iyi kullanan kütüphane ödülüyle taçlandığımız, Akıllı Kütüphane sistemine sahip Türkiye’deki 5 halk kütüphanesinden biri olmaktan mutluluk duyduğumuz, her yaş ve kullanıcı için raflarımızda 60.000 yayını bulunan, 250 çeşit süreli yayın takip eden, özel tasarım masa, raf ve oturma gruplarıyla mekân estetiği ve konforu en üst seviyeye çıkarmak gayretiyle tefrişatını yaptığımız Kütüphane sadece ödünç kitap alınan sessiz bir mekân mıdır?” ifadelerini kullandı.

 

 

Kil tabletlerden papirüse oradan kitaba ve günümüzde teknolojik imkânlara sahip yıllar içinde toplumsal gelişmelerle ciddi değişim gösteren kütüphanedir diyen Pınar Dengiz ” Kütüphane, bilgidir. Kütüphane, aydınlıktır; aydınlatandır. Kütüphane, teknolojinin esir aldığı insanda toplumsal iletişimin gerçekleşmesine imkân sağlayan mekândır. Kütüphane, günümüz dünyasının yalnızlaşan ve bunalan bireyleri için bir sığınına ve rahatlama alanıdır. Kütüphane, sağlıklı toplumsal geleceğin kaytaklarındandır. Kütüphane, eşitliktir Kütüphane, demokrasidir. Kütüphane, binlerce yıllık sevgidir. Kütüphane, güçlü toplumdur. Kütüphane yoldur, yolculuktur. Kütüphane,  hayattır. Kütüphane, insandır. Kütüphane, kültürdür. Kütüphanemizin çatısı altında kitap, müzik, drama, röportaj, şiir, Hat sanatı ve kaligrafik yazı örneklerinden oluşan sergimiz ile kültürümüzü oluşturan çeşitli dallan buluşturduk” dedi.

 

‘Kütüphanem’ adlı şiiri okuması, Kütüphane konulu röportaj videolarının izlenmesi, 7.masal anlatma yarışması birincisi, sonrasında en çok kitap okuyan okuyuculara ödül verildi.

 

Özdemir Şenova’nın eserlerinin yer aldığı serginin gezilmesiyle son buldu.

KÜTÜPHANEDE 10 DAKİKA SESSİZLİK
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin