Lise Öğrencisinden Muhteşem Proje

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12/E sınıfı öğrencisi Melih Mehmet Aslanboğa, çevre temizliği, çevre farkındalığı ve çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla bir proje geliştirdi.10 Kasım 2017 Cuma günü öğretmeni Nalan Arslan ve arkadaşı Caner Ceylan ile İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’u ziyaret eden Aslanboğa projesinin detaylarını anlattı.

 

Aslanboğa, projesinde, insanların yazın yeşil alanlarda, doğada piknik yaparken çevreye attıkları plastik şişe, pil, teneke kutu, kağıt, cam ve çöp gibi maddelerin çevreyi kirletmesi, doğadaki hayvanlara zarar vermesi ve orman yangınlarına sebep olmasından yola çıkarak, bunların önlenmesi için kışa girilmeden sayılan maddelerin ormanlardan ve yeşil alanlardan temizlenmesini hedefliyor.

 

 

Bu maddeler temizlendiğinde çevre kirliliği ve yangınların önüne geçilmiş olacak ve hayvanların bu maddelerden zarar görmesi de önlenmiş olacak.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, gençlerimizin çevre konusunda gösterdikleri duyarlılıktan ve geliştirilen projeden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bazı insanların maalesef çevre sorunları konusunda bilinçsiz olduğunu ve sorumsuzca çevreyi kirlettiklerini söyleyen Durmuş, Melih Mehmet Aslanboğa’nın bu gayretinin ve geliştirdiği projenin bu kişilere örnek olacağını, çevreyi koruma konusunda bir farkındalık oluşturacağını dile getirdi.

 

 

Geleceğimiz, yarınlarımız olan gençlerimizin proje üretmesinin fikir üretmesinin, ülkemizin sorunlarına çözüm bulma gayretinde olmalarının ve memleketimizin geleceğine katkı sunmalarının son derece sevindirici olduğunu belirtti. Fazilet Durmuş, kendisini ziyaret ederek projesini anlatan Melih Mehmet Aslanboğa’ya ve misafirlerine teşekkür etti.

Lise Öğrencisinden Muhteşem Proje
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 13 Kasım 2017, 22:21

    ÇEVREDEN,ÖZELLİKLE DE OKULLARDAN NALAN GİBİ ÖĞRETMENLERİN TEMİZLENMESİ GEREKİR…HALEN GÖREV YAPTIĞINA ÜZÜLÜYORUZ…

    Cevapla
Bizi Takip Edin