Lösemi Hastası Genç Hayata Tutundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Kızılay’ı Bilecik Şubesi tarafından yapılan kök hücre çalışması ile akut lösemi hastası bir genç hayata tutundu.

Türk Kızılay’ı Bilecik Şubesi tarafından geçtiğimiz dönemlerde yapılan kök hücre çalışmasında Avukat Tevfik Kurtyılmaz’ın donör olabileceği anlaşılırken, bu haber akut lösemi hastası bir gence umut oldu.

Şube tarafından yapılan açıklamada, Kızılay Bilecik Şube Başkanı Sevcan Uzun’un girişimleriyle, donör Kurtyılmaz’ın Ankara Şehir Hastanesi Onkoloji Hastanesinde ilik nakli gerçekleştirildiği bildirildi.

İlik naklinin ardından Başkan uzun ve Şube personeli, Donör Kurtyılmaz’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak teşekkür etti.

Başkan Uzun, Türkiye’de özellikle lösemi ve lenfoma gibi kök hücre nakli bekleyen hastalara en uygun bağışçının bulunabilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay’ı tarafından 2014’te hayata geçirilen Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) projesiyle 4 bin 340 hastanın hayata tutunduğunu söyledi.

TÜRKÖK’ün bağışçı sayısının 905 bine ulaştığını aktaran Uzun, Türkiye, kemik iliği ve kök hücre bağışında sayıca dünyada 8. büyük ülke konumunda bulunduğunu bildirdi.

Lösemi Hastası Genç Hayata Tutundu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin