Merkez Üssü Osmaneli 6.0 büyüklüğünde “26 çalışma grubunun intikalleri ile tatbikat başladı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında her yıl düzenlenen masa başı tatbikatı 09 Eylül 2020 Salı günü İl Müdürü Mehmet Hayri Demirel başkanlığında gerçekleştirildi.

Masabaşı tatbikatta senaryo gereği 09 Eylül 2020 günü, saat 10:00’da merkez üssü Osmaneli ilçesi (Bilecik) olan 6.0 büyüklüğünde ve yerin yaklaşık 12 km. derinliğinde meydana gelen deprem sonrası 26 çalışma grubunun intikalleri ile tatbikat başladı.

Tatbikatta muhtemel bir afet ve acil durum halinde afet ve acil durum yönetim merkezleri (AADYM) ve yerel düzey çalışma grupları arasında koordinasyon, işbirliği ve çalışma esaslarının geliştirilmesi, afet ve acil durum yönetim merkezlerine afet ve acil durumları yönetebilme imkanı ve kabiliyetinin kazandırılması, TAMP-BİLECİK İl Afet Müdahale Planlarında görevli personelin eğitilmesi ve meydana gelebilecek olumsuzluların en aza indirilmesi hedeflenerek, Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) uygulamasında çalışma grupları tarafından yapılacak işlemlerin sistemsel ve organizasyon yönünden değerlendirilmesi yapıldı.

Merkez Üssü Osmaneli 6.0 büyüklüğünde “26 çalışma grubunun intikalleri ile tatbikat başladı”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin