Osmaneli’nde Üretiliyor Avrupa’ya İhraç Ediliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Belediyesi Toptancı Halinden sevk edilen ürünlere bir yenisi daha eklendi.

Medetli ve Düzmeşe de yetiştirilen kırmızı ve yeşil “Osmaneli kırmızı acı biberleri” Makedonya ve Slovenya gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

Organizasyonu Osman Şeker ve Medetli Tarımsal Kalkınma kooperatif başkanı İsmail Tunç tarafından,  ihracatı ise Varol Sönmez tarafından gerçekleştirilen 300 ton acı biber, Makedonya’ya gönderildi.

Osmaneli kırmızı acı biberinin tekrar üretimine ve satışına başlanmasının çiftçiye çok değerli bir ürünün daha kazanılmasına katkı sağladığını belirten Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“OLUMLU ETKİSİ OLDU”

Geçmişte ilçemizde özellikle toz biber imalathanelerinde işlenerek satılan meşhur,”Osmaneli kırmızı acı biberi”nin tekrar üretimine ve satışına başlanması istihdam açısından da ilçemize olumlu etkisi oldu. Kış sebzeleri ilçemizde artık çok daha fazla ekilmeli. Osmaneli Belediyesi Toptancı Halimizdeki alıcı şirketler artık 12 ay alabilecekleri ürün talep ediyorlar. Özellikle karnabahar, Lahana, Pırasa, Ispanak, Havuç, Turp ve Marul gibi sebzeleri çiftçimiz çok daha fazla üretmeli.

“ÇABA GÖSTERMELİYİZ”

Osmaneli halkı olarak her konuda birlik ve beraberlik içinde ilçemizin yükseliş ve büyümesi için çaba göstermeliyiz. Kurumlar olarak İl-İlçe Tarım Müdürlüklerimiz, İlçe Ziraat Odamız, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemizle Osmaneli Belediyesi olarak işbirliği yapıyoruz.

“SOĞUK HAVA DEPOSU VE YENİ PAKETLEME TESİSİ”

Tarımda Toptancı Hali, Mezbaha, Yöresel Ürün Üretme tesislerimize inşallah bu dönemde Soğuk Hava Deposu ve Merkezde yeni bir paketleme tesisi de ekleyeceğiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.

Osmaneli’nde Üretiliyor Avrupa’ya İhraç Ediliyor!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 10 Kasım 2020, 09:41

    Kazancınız rızkınız bol bereketli olsun.

    Cevapla
Bizi Takip Edin