Ozanlar Bilecik’te Buluştu, Türküler Yankılandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Erzurumlular Derneği tarafından “Ozanlarımız Türkü ve Atışma” programı düzenlendi.

Dernek binasında düzenlenen ve Türkiye’nin birçok kentinden vatandaşın katıldığı etkinlikte, ozanlar Erol Ergani, Aşık Zakir ve İsrafil Daştan sahne aldı.

Birbirinden renkli görüntülerin oluştuğu programda türküler ve Şiirlerin söylendi, atışmalar yapıldı, Türk edebiyatından örneklerin sunuldu.

Programa ilişkin açıklamalarda bulunan Önceki dönem Bilecik Belediye Meclisi üyesi ve Dernek Başkanı Ebutalip Dursun, karşılıklı olarak saz ve söz ile atışmanın ve taşlama yapmanın, dünyada sadece Türk milletine özgü bir kültürlerden olduğunu söyledi.

Başkan Dursun, benzer programları yapmaya devam edeceklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Tarih boyunca Anadolu’da Oğuz boylarının yaşadığı ve sevdiği kültürler arasında ata binmek, cirit atmak, kılıç kalkan oynamak, hançer barı oynamak, efe oyunu, halay çekmek, ata barı oynamak, karşılama, kaşık oyunları oynamak, türkü yazıp söylemek, şiir yazmak, âşıklık geleneği olarak şiiri önceden değil sahnede doğaçlama söylemek, karşılıklı saz ve sözle atışmak, taşlama yapmak dünyada yalnızca Türk milletine özgü kültürlerdendir.

Biz Bilecik Erzurumlular Derneği olarak, kültürlerimizi yaşatmak için Bilecik ve Anadolu’dan gelen tüm hemşehrilerimizin katılımıyla ozanlarımız Erol Ergani, Aşık Zakir, İsrafil Daştan üstatlarının sahne aldığı, kültürlerimizin unutulmaması amacıyla muhteşem bir ‘Ozanlarımız Türkü ve Atışma’ programı düzenledik.

Türküler ve şiirler söylendi, atışmalar yapıldı. Türk edebiyatından örnekler sunuldu. Programlarımız devam edecek. Bizi yalnız bırakmayan ve maddi manevi destek veren herkese teşekkür ediyoruz.”

 

Ozanlar Bilecik’te Buluştu, Türküler Yankılandı
Yorum Yap