SAĞLIK-SEN BİLECİK ŞUBE BAŞKANI EMRAH GÖZTEPE OLDU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memur-Sen’e bağlık Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bilecik Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Büyük coşku ve kardeşlik havası içerisinde yapılan ve 2 adayın yarıştığı kongrede sendikanın yeni başkanı Emrah Göztepe oldu.

Öğretmen Evi toplantı salonu’nda gerçekleştirilen kongreye Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, İl Başkan Yardımcısı Serkan Işık, Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, Öz Sağlık-İş Bilecik Şube Başkanı Hasan Sarı, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Süleyman Akyıldız ve diğer STK’ların temsilcileri ile çok sayıda üye katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda, Divan Başkanı İdris Baykan, Divan Kurulu Üyeleri ise Göktan Yünkül, Ekrem Özdemir, Ahmet Demirsöz ve Gencer Yılmaz’dan oluşurken, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetleme Kurulu Raporu ve Mali Bilanço okunarak ibra edildi.

Mehmet Tıraş ve Emrah Göztepe’nin aday olduğu seçimde, oy kullanan 107 delegenin 60’ının oyunu alan Emrah Göztepe Sağlık-Sen Bilecik Şubesi’nin yeni başkanı olurken, Mehmet Tıraş 45 oy aldı, 2 oy ise geçersiz sayıldı.

Burada konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık çalışanları gece çalışma tazminatı alması gerektiğini söyledi.

Giyim yardımlarının makul bir seviyeye getirilmesi gerektiğini savunan Başkan Durmuş, “Gece çalışma tazminatı istiyoruz yeni dönemde. Sağlık çalışanları mesleklerini gece çalışarak icra ediyorlar. Gündüz çalışma ücretiyle gece çalışma ücretinin bir olmaması gerekiyor. Gece çalışmak insan anatomisine aykırıdır. Bütün dünyada bu iş böyledir, Türkiye’de de böyledir. İşçi statüsünde çalışanlar, kamuda çalışanlar da var. Onların almış oldukları gece tazminatları vardır. Sağlık çalışanları mutlaka gece çalışma tazminatı alması gerekiyor. Nöbet tutuyoruz. Ayda yaklaşık 14 nöbet tutuyoruz, hafta sonu ve bayramlarımız yok nöbet tutuyoruz. Nöbet ücretlerinin en az bir saatlik mesai ücretimize karşılık gelecek bir seviyeye çıkartılması gerekiyor.” dedi.

Sağlık-Sen olarak 7 gün 24 saat esaslı kreş uygulamasının faaliyete geçirilmesini istediklerini vurgulayan Başkan Durmuş, “Tüm Türkiye’de önümüzdeki süreç içerisinde genel bir kampanya başlatmayı düşünüyoruz. Belediyelerle yapacak olduğumuz görüşmelerde sağlık çalışanlarını, polis ve asker arkadaşlarımızın çocuklarının da kalacağı 7 gün 24 saat esaslı kreş uygulaması mutlaka hayata geçirilmesi gerekiyor.” diyerek konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Giyim yardımları çok komik, güncelliğini yitirmiş, anlamını yitirmiş bir uygulama. Giyim yardımlarının mutlaka makul bir seviyeye getirilmesi gerekiyor. Bir diğer önemli gördüğümüz ve bütün sağlık çalışanlarının sosyal yaşantısını etkileyen kreş uygulaması. Biz Sağlık-Sen olarak 7 gün 24 saat esaslı bir kreş uygulamasının faaliyete geçirilmesini istiyoruz. Bizim için önemli ve anlamlı, başkaları için önemli olmayabilir. Biz paramparça olmuş bir aile ortamı içerisinde yaşıyoruz. Kreş uygulaması 7 gün 24 saat olmalı ki biz sağlık çalışanları olarak ailemize, çocuklarımıza ve eşlerimize zaman ayırabilelim. Biz sosyal bir varlığız, ailemiz ve sosyal bir yaşantımız olacak, sağlık çalışanları ömürlerini sıfır sosyal yaşantıyla idame ettiriyorlar. Senelik izinlerimizi bile doğru düzgün kullanamıyoruz. Bu noktada biz 7 gün 24 saat kreş uygulaması istiyoruz, Türkiye’de ilki var bunun Kocaeli-Gebze’de. Ben Kocaeli Gebze Belediye Başkanımızı ve yapmış olduğu hizmeti bayraklaştırıyorum. Tüm Türkiye’de önümüzdeki süreç içerisinde genel bir kampanya başlatmayı düşünüyoruz. Belediyelerle yapacak olduğumuz görüşmelerde sağlık çalışanlarını, polis ve asker arkadaşlarımızın çocuklarının da kalacağı 7 gün 24 saat esaslı kreş uygulaması mutlaka hayata geçirilmesi gerekiyor.

 

“ORTAK MÜCADELE ZEMİNİ OLUŞTURMALIYIZ”

Bizim sosyal medyayı etkin olarak kullanmamız gerekiyor. Artık yeni dönemde mücadele alanı sosyal medya. Bizde sosyal medyada yokuz, orada mutlaka sesimizi yükseltmeli ve gücümüzü orada da göstermemiz gerekiyor. Her bir arkadaşımızın, özellikle Sağlık-Sen’e delege olmuş, temsilcilik yapan her bir arkadaşımın mutlaka sosyal medyada bütün alanlarda ifadesinin olması gerekiyor. Sağlık çalışanlarının sorunlarının mutlaka ortaklaşa paylaşmamız gerekiyor. ‘Bu sorun benim sorunum değil’ diyerek paylaşmamazlık etmeyeceksiniz. Sorun sözleşmelinin sorunuysa ve ben kadroluysam hatta emekliliğimde gelmişse bile o arkadaşımın sorunuyla dertlenmem gerekiyor. Ortak mücadele zemini oluşturursak tuttuğumuzu kopartma noktasında da elimiz güçlü olur.

“BİRLİK VE BERABERLİK OLURSA KISA SÜREDE ÇÖZERİZ”

Sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirenle sağlık çalışanlarının çocukları ne olacak?’ dedi mi. Evde kumandayı eline almış kanal kanal gezenler dağ bayır aşı, pandemi ve filyasyon için gezen sağlık çalışanlarının dertlerini anladı mı? Sel felaketinde yarı beline kadar suya giren hemşirenin derdinden anladı mı? 112’de her gün darp edilen sağlık çalışanının derdini anladı mı? aşı yapıyorken arabasını uygunsuz yere park ettiği için bin 500 lira ceza ödeyen sağlık çalışanının bu cezayı asıl biz ödeyelim dediler mi? bütün bu yaşamış olduğunuz olumsuz hadiselerin içerisinde biz sağlık çalışanlarının sorunları çözülsün diye bir sürü görüşmeler yaptık. Milli Eğitim bakanıyla yaptık, içişleri bakanıyla yaptık, Aile ve Çalışma Bakanıyla yaptık, Sağlık Bakanı ve Bakan Yardımcılarıyla yaptık, Bilim Kurulu’na varıncaya kadar yaptık, sağlık politikaları kurulu başkanıyla yaptık. ‘Burada bir yangın var sağlık çalışanları işe gidecek çocuğunu nereye bırakacak’ dedik. O dönem biz bütün bu mücadelemizi sosyal medyada paylaştık kaç arkadaşımız iştirak etti. Öğretmenlerden sonra kamuda en çok çalışanın olduğu alan sağlık alanı, 100 bin çalışanımız var ama atılmış olan tweet 20 bini geçmez. Birbirimizin sorunlarına sahip çıkmayacaksak sendikalı mücadele yapamayız, sorunları çözmekte çok zorlanırız. Birlik ve beraberlik olursa sorunları daha çabuk çözer ve mesafe kat ederiz. Yoksa öyle yada böyle çözüyoruz ama 3 yılda çözeceğimiz sorunları birlik ve beraberlik olursa 5 ayda çözeriz. Onun için Sosyal medyada birbirimizin sorunlarına sahip çıkalım diyorum. 4. Olağan genel kurulumuzun Bilecik’imize ve Sağlık-Sen’imizin kardeşliğine, birlik ve beraberliğine katkı sunacak bir kongre olsun diyorum. Rabbim birlik ve kardeşliğinizi daim etsin.”

Durmuş’un ardından konuşan mevcut başkan Süleyman Akyıldız, şube başkanlığı yaptığı dönemde kimseyi ayrıştırmadan herkesin yanında olmaya ve sorunlarını çözmeye çalıştığını anlatarak, “Sağlık-Sen’in ilimizde 2002 yılında kurulduğu günden bu yana hak ve emek mücadelesinin bayraktarlığını yaptık. Sendikamızın işyeri ve ilçe temsilciliğinden başlayarak çok şükür ki Şube Başkanlığına kadar her kademesinde görev yapmayı Allah bize nasip etti. Görev yaptığımız zamanda adalet, hakikat ve erdemden şaşmadan görevimizi ifa etmeye çalıştık. 4 yıl boyunca Şube Başkanlığım döneminde kimseyi ayrıştırmadan herkesin yanında olarak, elimden geldiğince sorunların çözümü, haklı taleplerinin kazanıma dönüşmesi için gece gündüz çalıştım. Emek ve ekmek mücadelesini hak ve adalet düsturundan şaşmadan sürdürdüm. Şimdi artık bayrağı teslim etme zamanı geldi. Aday olan arkadaşlarıma başarılar diler, 4. Olağan kongremizin Sağlık-Sen’imize hayırlar getirmesini temenni ederim. Hepiniz hakkınızı helal edin” ifadesini kullandı.

Diğer yandan, Emrah Göztepe’nin Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Disiplin Kurulu ise şu şekilde oluştu:

YÖNETİM KURULU
Emrah Göztepe – Şube Başkanı
Metin Gülhan – Şube Sekreteri
Kemal Çelik – Mali İşler
Yekta Yılmaz – Teşkilatlanma
Cihan Tüfekçi – Basın ve İletişim
Sümeyye Topal – Eğitim Sosyal İşler
Mevlüt Aktepe – Mevzuat ve Top. Söz.

DENETİM KURULU

Mehmet Gedikbaşı
Ayfer Göktaş
Fatih Uyar
Rahim Duman
Ender Türker

DİSİPLİN KURULU

Şeyma Gördebil
Ömer Sezer
Ayşe Hupal
Ali Osman Esen
B. Osman Aygüneş

Sağlık-Sen Bilecik Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Sağlık-Sen Bilecik Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Sağlık-Sen Bilecik Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
Sağlık-Sen Bilecik Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
Sağlık-Sen Bilecik Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
Sağlık-Sen Bilecik Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
SAĞLIK-SEN BİLECİK ŞUBE BAŞKANI EMRAH GÖZTEPE OLDU
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin