Şehitlik Allah’ın bize verdiği bir rütbedir.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Tarih Kurumu Başkanlığının TOKİ İlkokulu/Ortaokulu Kütüphanesine hediye ettiği 600 eserin teslimi vesilesiyle düzenlenen törene katılan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, burada öğrencilere yaptığı konuşmada şehitliğin önemine değindi.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, “Bugün Afrin’de şehitlerimiz var. Orada savaşanlar var. Onların sayesinde biz buradayız ve açılış gerçekleştiriyoruz. Onlara da binlerce minnet, şükür ve dua ediyoruz. Şehit olmaya hazır nesilleri olmayan bir milletin yaşama hakkı yoktur.” dedi.

Türk milletinin çok büyük olduğunu anlatan Turan, “Bizim milletimiz büyük bizim milletimiz dağlar aştı, buhranlar aştı, meseleler çözdü. Zaman zaman düştü, düştüğü yerden kalktı. Bugün Afrin’de şehitlerimiz var. Orada savaşanlar var. Onların sayesinde biz buradayız ve açılış gerçekleştiriyoruz. Onlara da binlerce minnet, şükür ve dua ediyoruz. Şehit olmaya hazır nesilleri olmayan bir milletin yaşama hakkı yoktur. Şehitlik Allah’ın bize verdiği bir rütbedir. Şehitler yaşamak için şehittir. Hedef yaşamaktır, bize verilen görev yaşamaktır. buna rağmen şehitliğe de hazır olmak gerekir.” dedi.

 

 

Konuşmaların ve şiirlerin ardından okul girişinde yaptırılan “15 Temmuz şehitler Köşesi”nin açılışı gerçekleştirildi.

 

Açılışa 1995 yılında şehit olan Ayhan Ünver’in babası İsmet, annesi Safinaz Ünver katıldı.

Şehitlik Allah’ın bize verdiği bir rütbedir.
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin