Selim YAĞCI, 13 Farklı Ülke’den 33 Öğrenci’yi Kahvaltıda Ağırladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği, 2015 Yaz Okulu projesi’ne 13 farklı ülkeden 33 Öğrenci geldi.Öğrenciler Bilecik Gölpark Subaşı Restaurant’ta Selim YAĞCI tarafından Ağırlandılar. Yunus Emre Enstitüsü adına konuşmada bulunan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Müdürü Yard. Doç. Hilmi DEMİRAL İlk gezimizi Bilecik ve Söğüt’e yapıyoruz. Çünkü Osmanlı devletinin ilk tohumlarının atıldığı coğrafyayı tanımakla başlamak istiyoruz dedi. Konuşma fasıllarının ardından DEMİRAL,  Selim YAĞCI’ya Hediyesini verdi.

Kahvaltı faslına geçildi ve Kahvaltılarını yapan öğrencilere hediyeler dağıtıldı.

_DSC0027_DSC0031

 

 

 

 

 

 

 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Müdürü Yrd. Doç Hilmi DEMİRAL Konuşmalarına, Selim YAĞCI’ya çok teşekkür ediyoruz, bizi misafir edip ağırladığı için. Bileciğimizin kültürümüze önemi çok fazla. Biz 3 yıldır yabancı öğrencilere Türkçe öğretiyoruz ve onlar Türkçe öğrenmeye başladıkları ilk anda (genelde aralık ayı civarıdır) İlk gezimizi Bilecik ve Söğüt’e yapıyoruz. Çünkü Osmanlı devletinin ilk tohumlarının atıldığı coğrafyayı tanımakla başlamak istiyoruz. diyerek başladı.

_DSC0014

Demiral, Biz Eskişehir’de 3 yıl’dır Türkçe öğretiyoruz. Bu öğrencilerimiz’de şuan Türkoloji ve Normal Türkçe yaz okulu kapsamında Türkiyeye gelen misafir öğrencilerimizdir. Hepimizin malumudur Yunus emre enstitüsü diye yurt dışında Devlete bağlı 38 Ülkede, 40 Merkezde Türkçe öğreten bir Vakıf’ımız var.

Bu öğrenciler Ülkelerinde herhangi bir sebeple (Eğitim, İş, Hobi vb.) Türkçe öğreniyorlar. İçlerinde bizim grubumuzun özelliği, ileri düzeyde Türkçe biliyorlar. Şuan 11 tane farklı şehirde 300 tane Öğrenci 1 Ay’dır Türk kültürünü ve Türkçeyi öğrenmeye devam ediyorlar. Eğer takip etme şansınız varsa Sosyal medya hesaplarından Türkçe yaz okulu diye takip edebilirsiniz.

Bu Öğrencilerimiz Şuan’da 12 farklı ülkeden geldiler. Şu anda burada 33 tane öğrencimiz var.  En yoğun olarak gelen gruplardan başlamak gerekirse; İran, Mısır, Kazakistan’dan çok öğrencimiz var. Bu ülkelerin dışında Fransa, Azerbaycan, Arnavutluk, Kosova, Bosnohersek, İspanya, Afganistan, Romanya, Makedonya, Almanya’dır.

Aslında şöyle bir farkı var, 12 ülke bir masa etrafında Türkçe konuşarak sohbet ediyorlar. Bu açıdan Başbakanlığın yaptığı bu etkinlik çok önemli. Çünkü, Kültürümüzü tanıtıyoruz.

Hilmi Demiral, Öncelikle bugünkü ağırlama merasimini gerçekleştiren Selim YAĞCI beyefendi’ye, onun dışında başbakanlığa bu etkinliği düzenledikleri için çok teşekkür ediyorum dedi.

Hilmi Demiral’ın Konuşmasından sonra Selim YAĞCI, Öğrenciler’e Bilecik’in kuruluş ve kurtuluş şehri olduğundan bahsederek Konuşmalarına şöyle devam etti;

Bilecik’i gezerek tarih’in eşsiz izlerine tanıklık edeceksiniz. Diğer taraftan doğanın, tabiat’ın gerçekten görsellik anlamındaki güzelliklerini temaşa edeceksiniz. Öbür taraftanda İnsanımızın hoşgörüsünü, Sempatisini ve misafirperverliğine şahitlik edeceğinizden ve göreceğinizden ben eminim dedi.

Yağcı, Sizin gibi pırıl pırıl genç kardeşlerimizi kuruluş ve kurtuluşun beşiği Bilecik’te, Güzel bir yaz sabahında ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. İyi ki geldiniz, iyi ki Türkçe öğreniyorsunuz, iyi ki Türkiye ve Türk insanına ilgi duyuyorsunuz. Bundan pişman olmayacaksınız. Bizim dostluğumuz herzaman daimi’dir, Vefalı bir insan topluluğuyuz. Biz Türk milleti, olarak sizleri’de misafir etmekten mutluluk duyuyoruz dedi.

_DSC0056 _DSC0052 _DSC0050 _DSC0046 _DSC0028 _DSC0031 _DSC0040 _DSC0034 _DSC0042 _DSC0027 _DSC0026 _DSC0024 _DSC0019 _DSC0014 _DSC0008 _DSC0006 _DSC0003 _DSC0002

Selim YAĞCI, 13 Farklı Ülke’den 33 Öğrenci’yi Kahvaltıda Ağırladı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin