Tarihi Değerlerimiz Gün Yüzüne Çıkıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Belediyesi her yıl devam eden tarihi ve kültürel varlıklarının turizme kazandırılması ve kültürel varlık olarak muhafazası ve de gün yüzüne çıkarılması için Üniversitelerle işbirliğine devam ediyor.

2014 yılından bu yana her yıl Osmaneli ve çevresinde çalışmalarını sürdüren Marmara Üniversitesi Eskiçağ tarihçisi Doc Dr Hüseyin Sami Öztürk,Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Doktora öğrencisi Ezgi Demirhan Öztürk ve İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Uygulamalı Jeofizik Bilim Dalı Öğretim Üyesi Hazel Deniz Toktay araştırmalar yapmak üzere Osmaneli ilçesine katılım sağlanıyor.

Köprüler, yollar, tümülüs ve höyükler vb. tarihi ve kültürel varlıklarla ilgili incelemeler yapacaklar. Marmara Üniversitesi Eskiçağ tarihçisi Doc Dr Hüseyin Sami Öztürk Osmaneli de yaptığı araştırmalar ve bulduğu tarihi ve kültürel varlıklarla ilgili hazırladığı kitabını Osmaneli Belediyesine basılmak üzere teslim etti.

Tarihi Roma Köprüleri üzerinde jeo radarla incelemelerde yapacak olan bilim insanları,höyük ve tümülüsler üzerinde de incelemelerde bulunacaklar.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, her yıl yapmış oldukları bu çalışmalarla tarihi, varlıkları,değerleri, ortaya çıkardıkları için minnettar olduğunu belirterek; “Bilecik Valimiz Bilal Şentürk ve Bilecik Müzemiz yönetici ve Uzmanlarına,Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörüne ve hocalarına teşekkür eden başkan Şahin Osmaneli Tarihini gerçek durumuyla belgelemek ve yayınlarla paylaşmak için sabırla çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Tarihi Değerlerimiz Gün Yüzüne Çıkıyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Caliskan belediye baskani merkezede sizin gibi biri lazim korkusuz halk arkasinda tasin suyunu cikaran baskan

    Cevapla
Bizi Takip Edin