VALİ ELBAN: “BİLECİK SAKLI BİR CENNET”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağrı Valiliği görevine atanan Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik’te faaliyet gösteren gazete ve haber ajansı temsilcileriyle bir araya geldi.

Bilecik Valiliği toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Elban, Bilecik’te çalışıyor olmanın ve vali olarak görev yapmanın hayatındaki en gurur verici durum olduğunu söyleyerek, ilimizde geçirdiği 1 yılı değerlendirdi.

 

Görev süresi boyunca ilin genel anlamdaki ihtiyaçları ve kalkınmasıyla ilgili hemen hemen hergün süratli bir çalışma yürütmeye başladıklarını söyleyen Elban, şöyle konuştu:

Bunların bir kısmı ilin genel ihtiyaçlarıyla ilgili, bir kısmıysa ilin kültür ve turizm anlamında kalkınmasıyla ilgili birçok çalışma olması gerekliydi. Bu kapsamda Söğüt’te bir kısım çalışmalar başlattık. İlin çehresini değiştirecek Jeoterman sondajlara başladık. Küre’de başladık devam ediyor. En büyük hayalim, en büyük duam inşallah burada 40 derecenin üzerinde su çıkar da burası bir kaplıca cenneti olur ve turizm cenneti olur. Kültür alanında, sağlık alanında, eğitim alanında birçok çalışmamız var. Geleneksel sporlarla ilgili Ata Sporları Federasyonumuzu kurduk, okçuluğa başladık, Söğüt çocuklarından mehteranımızı kurduk.Bütün gençlerimizin spora yönlendirilmesiyle ilgili yüzme kampanyası başlattık, her öğrencinin mutlaka bir spor yapmasıyla ilgili bir çalışmamız vardı.

 

 

OSB’LERİN TEMEL SIKINTILARI VARDI
İstihdam seferberliği başladı tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde de. Diğer OSB’lerimizin temel sıkıntıları vardı onlara başladık, Bozüyük OSB’de ki alanı yeniden tanımladık, 2. OSB’nin içme suyu problemi vardı onunla ilgili bir çalışma başlattık. En önemlisi de 3. OSB, o da son aşamada.

 

 

İLİN TANITIMI VE TURİZM HAREKETİ AÇISINDAN İNANILMAZ BİR PROJE OLDU!
Hazırladığımız alp kıyafetleriyle ilgili bir projemiz vardı. Hayata geçince hem Belediye gruplarını daha çok tetikledi hemde vatandaş grupları daha da çoğalmaya başladı. Bu ilimizin tanıtımı ve turizm hareketi açısından inanılmaz bir proje oldu. Onları biraz daha geliştirmeyi planlıyorduk.

 

HER ÇOCUĞUMUZ BİR SPOR DALIYLA UĞRAŞSIN

Kısmet olup atçılık okulunu da kurmuş olsaydık, alpleri atlarla getirip götürseydik görsel anlamda daha farklı hale getirmeyi planlıyorduk. O arada gençlerimiz okçuluğa başladı. Merkez, Bozüyük, Pazaryeri ve Osmaneli’de de başlayacaklar. Kursu duyurunca 500’ün üzerinde müracaat oldu ama biz ancak 166 kişiyi başlatabildik, çok ciddi ilgi var insanlar seviyor. Biz istiyoruz ki tüm ata sporlarıyla birlikte diğer sporları da insanlarımız yapsın. Her gencimiz, her çocuğumuz bir spor dalıyla uğraşsın istiyoruz.

 

 

BİLECİK SAKLI BİR CENNET
Burası saklı bir cennet. Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir’in yanı başında saklı bir cennet Bilecik. Biz bu cennetin varlığını duyurmaya çalıştık. Böyle bir coğrafyası var, tarihi var, maneviyatı var bilginiz olsun böyle bir cennet var dedik. Ertuğrul ve Söğüt deyince herkes Bursa civarında bir yer olarak biliyordu. Burası Söğüt, burası Bilecik dedik, nokta atışı yaptık. İnönü deyince İnönü burası, öbür tarafta ilçe adı var yoksa savaşlar burada geçmiş, şehitlikler ve anıt burada tören de burada olmak zorunda sizde buraya gelmek zorundasınız diye belediyelere de onu uyguladım.

 

 

İYİYE GİTTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Bilecikle ilgili birçok şeyin iyiye gittiğini düşüyorum ve bizde iyi niyetle elimizden geleni yapmaya çalıştık. Gittiğim güne kadar daha son imzamızı atacağımız yada yapacağımız birkaç şey daha var onları da tamamlayıpta ayrılmak isterim. Hemen akabinde Ağrı’ya gidince orayla ilgili de çalışmaya başlayacağız inşallah.

 

 

ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
Bu süre zarfında yakın çalışma arkadaşlarım, kurumlarımızın tüm yönetici ve çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Kısa bir süre içerisinde bizim ne demek istediğimizi, ne yapmak istediğimizi onlar da anladılar, motive oldular ve bu işe gönül verdiler. Onların emekleri var çok teşekkür ediyorum onlara.

 

 

YENİ KURGUSUYLA SÖĞÜT ŞENLİĞİ YAPMAK İSTERDİM

Bilecik’ten ayrılmadan önce en çok yapmak istediği şeyin yeni haliyle ve yeni kurgusuyla bir Söğüt Şenliği yapmak olduğuna değinen Elban, şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Yeni haliyle ve yeni kurgusuyla bir Söğüt Şenliği yapmak istedim. Yeni alanıyla ve yeni kurgusuyla çok iddialıydık. 3 gün boyunca düzenlenecek etkinlikler, oradaki olayın siyasi mecraya çekilmesinin verdiği rahatsızlıktan kurtarmak daha aslına uygun tarihi misyonuna uygun tören haline getirmek, İnsanların orada dedesinin huzurunda saygı ve nezaket çerçevesinde ölçülü olarak kutlama yapılmasını ben çok arzu ediyordum. Yürütücüsü olarak bu törenlerde olmayı çok isterdim yoksa tabiki Eylül’ün ikinci cuması Bilecik’e bir randevumuz var.”

 

 

Konuşmasının son bölümünde Bilecik halkından helallik isteyen Elban,”Ben hakkımı helal ediyorum, sizlerden de helallik istiyorum” diyerek vedalaştı.

 


İLGİLİ HABERLER:

VALİ ELBAN: “BİLECİK SAKLI BİR CENNET”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin