Yapamazsın denileni yaptı: “Beldeye 2 ayda okul kazandırdı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak, beldede bulunan okulun deprem yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle eğitim veremeyeceğini duyarak kolları sıvadı ve beldeye 2 ayda bir okul kazandırdı.

Bilecik’in Vezirhan Beldesinde mevcut bulunan okul, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı için deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için kapatıldı. Bunun üzerine Öğrencilerin pandemi sürecinde taşımalı eğitim sistemi ile dışarıda eğitim görmemeleri için kolları sıvayan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak, belediye olarak bina tahsis edebileceklerini ilgililere bildirdi.

Okulların açılmasına 2 ay gibi bir süre varken talepleri ilgililerce kabul gören ve Belediye tarafından yapımına başlanan yeni okul binası, yönetmelikte yer alan tüm şartları karşılayacak biçimde tamamlanarak öğrencilerin eğitim görmeleri için tahsis edildi.

“YAPAMAZSINIZ, YETİŞTİREMEZSİNİZ DEDİLER: YAPTIK!”

Kararın kabul görmesinin ardından 2 ay gibi bir sürenin olduğunu ve vatandaşlarca “yapamazsınız”, “yetiştiremezsiniz” gibi yorumlar yapıldığını aktaran Belediye Başkanı Hüseyin Ocak, başardıklarını, yaptıklarını ve okul binasını çocuklara armağan ettiklerini vurgulayarak konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİLDİ”

2020/2021 Eğitim sezonuna başlıyoruz. Bu yıl okul binamızın deprem yönetmeliğine uygun olmadığından dolayı eğitim verilemeyecektir. Bu sebepten öğrencilerimizin taşımalı eğitim sistemi dahilinde başka yerlere sevki gündeme gelmiş olup fakat bu pandemi döneminde bizim tarafımızdan kabul edilebilir durum olmadığı ilgililere aktarıldı.

“YETKİ VE GÖREV ALANIMIZ OLMAMASINA RAĞMEN”

Bu sebeple yetki ve görev alanımıza olmamasına rağmen çocuklarımızı dışarı göndermek istemediğimizi bu nedenle geçici olarak bir bina tahsis edebileceğimizi ilgililerimize söyledik. Bu karar kabul gördükten sonra yaklaşık 2 aylık bir dönemde yapamazsınız yetiştiremezsiniz dedikleri okul binamızı tamamladık. Tüm değerli çocuklarımıza armağanımız olsun hayırlı olsun inşallah. Bu vesileyle 2020/2021 eğitim sezonunun hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.


İLGİLİ HABERLER:

Yapamazsın denileni yaptı: “Beldeye 2 ayda okul kazandırdı”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Helal olsun başkan bir işi işte yeter ! Diğer kurumlara örnek olur inşallah..

    Cevapla
  2. SAYIN BAŞKAN BENDEN ÖNCEKİ BAŞKANIN YARIM KALAN İŞİNİ TAMAMLADIM DESENE ŞUNA.

    Cevapla
  3. emeği geçenlere teşekkürler

    Cevapla
Bizi Takip Edin