28 ŞUBAT’IN TANIKLARI BİLECİK’TE KONUŞTU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Temsilcisi Zeynep Salgın’ın girişimleriyle  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Konsey Başkanlığı tarafından, gazeteci yazar Şükrü Sak, Eğitimci Yazar Ufuk Coşkun ve uluslararası gazeteci Fazıl Duygun’un katılımıyla “28 Şubat” konulu konferans düzenledi.

 

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Gazeteci yazar Şükrü Sak, Türk milletinin darbelerle yüzleşememe gibi bir zaafı olduğunu söyleyerek, “Zamanında olması gerektiği şekilde yüzleşebilmiş olsaydık belki 17 Aralık’ı yaşamayacaktık. Belki de 15 Temmuz saldırısını yaşamayacaktık.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’de darbelerin bölücülük ve irtica olmak üzere iki ana temel üzerinde yapıldığını vurgulayan Ufuk Coşgun da, “Amaçları bölücülük kisvesi altında bütün farklı kesimleri çatıştırmak, onları birbirlerinden uzaklaştırmak. Ne kadar uzaklaşırsak, ne kadar birbirimizden nefret edersek o kadar onların nüfus alanı genişliyor ve ülkenin iplerini çok rahatlıkla ele alabiliyorlar.Utanmadan bize demokrasi ve hukuk dersi vermeye kalkıyorlar. Hukuksuz bir ülkede yaşıyoruz diyorlar şuanda. Bugün mecliste başörtülü milletvekilleri vari ne oldu meclisin çalışması mı aksadı, bakan oldu artık başörtülü bir bakanımız var. İmam hatip mezunu Cumhurbaşkanı oldu ne yaptı ülkede şuan şeriat yasaları mı hakim.”dedi.


28 Şubat Fetönün yerleşmesi için yapılan bir darbe olduğunu söyleyen Fazıl Duygun ise “Bir gecede 200 müslüman subayın FETÖ ihbarıyla atıldığını biliyorum namaz kıldıkları için. 28 şubat FETÖ’nün özellikle ordu ve bürokraside hakimiyet sağlamak için kendisine engel teşkil edebilecek müslüman, milli, yerli veya anti emperyalist dediğimiz kesimlerin tasfiye edilerek Fetöcülerin kemalist şemsiyesi altında, kemalist görünerek bürokrasi ve orduya yerleşmesiyle zaman içerisinde ele geçirme operasyonunun rengi ve noktasıdır” dedi.

 

Katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla devam eden program, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Gürkan Danık’ın, konuşmacılara üzerimde isimlerinin yazılı olduğu kaligrafik tabak hediye etmesiyle son buldu.

   


İLGİLİ HABERLER:

28 ŞUBAT’IN TANIKLARI BİLECİK’TE KONUŞTU
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 1 Mart 2017, 01:36

    at yalani dolani inanan cok ne de olsa..yada belki odule layik gorurler… bunca evrak delil ispat dosya bu uc kisinin yalanini ortaya dokmeye deger… haberciliginiz gun gectikce deger kaybediyor… objektif olmaktan cikip sadece bir zumreye calisiyorsunuz

    Cevapla
Bizi Takip Edin