AK PARTİ TEŞKİLATI SEÇİM BEYANNAMESİNİ BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DSC_0355

4 ekim 2015 pazar günü  Ahmet Davutoğlu tarafından Ankara’da açıklanan seçim beyannamesi ile ilgili bugün Kent Ormanında Ak Parti il başkanı Kadir Bayrak, 25. dönem Bilecik Ak Parti Milletvekili ve 26. dönem 1. sıra Milletvekili adayı Halil Eldemir, 26. dönem 2. sıra milletvekili adayı Ramazan Kurtulmuş, belediye başkanı Selim Yağcı, Ak Parti Merkez ilçe başkanı Fikret Karabıyık, Ak Parti İlçe Belediye başkanları, Kadın kolları, Ak Parti teşkilatı ve basın mensuplarının katılımları ile Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Köşekoğlu’nun hazırladığı seçim beyannamesinin özetlenmiş hali sunum ile anlatıldı.

Sunumun ardından sorulan soruları cevaplayan Halil Eldemir, Beyannamede yer alan vaatler ile ilgili sorulan sorulara cevap verdi.

DSC_0332

Minimum 1300 tl olarak telaffuz edilen Asgari ücretten, İşçi’nin cebine net nekadar para girecek?

Halil Eldemir, “Beyanname’de  1300 tl olarak telafuz ettiğimiz rakam cebine net girecek rakamdır” dedi.

Eldemir, Asgari ücretin minimum 1300 tl olması ve bununla birlikte’de asgari ücretin bundan sonra tek tip asgari ücret değil, tehlikeli iş sınıfına göre bir kaç asgari ücretin olması gerekliliği bizim seçim beyannamemizde yazıldı. Hükümetin asgari ücreti tek başına kendi belirleme hakkı yok biliyorsunuz. asgari ücret tesppit komisyonu diye bir komisyonumuz var bu komisyonumuzda 5 tane işveren temsilcisi, 5 tane hükümet temsilcisi, 5 tane’de işçi temsilcisi bulunuyor. bizim beyannamemizde’de yazdığımız asgari ücretin minimum 1300 tl olması teklif edilebilecek veya kabulu sağlanmaya çalışılacak yazar. Bu açıklama’da 2 tane seçenek var;

  1.  Asgari ücretin 1300 tl lik minumum olması
  2. İş kollarına göre farklı asgari ücretlerin olması ve bu çok mühimdir dedi

BAĞ-KUR SİGORTALISI VE EMEKLİ’NİN PRİM KESİNTİSİ NE OLACAK?

Prim kesintileri ile ilgili sorulan soruya cevap veren Eldemir, “Vatandaşımız gerek ssk’dan gerek emekli sandığından gerek bakurdan emekli olduktan sonra iş hayatına patron olarak devam ettiği durumda yani vergi mükellefi olarak devam etmesi durumunda kendisinden prim kesintisi yapılıyordu. bu sadece Ak Parti iktidarı döneminde gelmiş birşey değil. daha öncesi vardı, biz bunu kademeli olarak düşürdük en son şuanda %10 uygulanıyordu bu bununla ilgilide önümüzdeki dönemde bunu tamamen kaldıracağımızı taahüt ettik” dedi.

Tüm işçi ve Bağ-kur Emeklilerine yılda 1.200 Tl ilave

Açıklanan Beyanname’de Ak Parti’nin emeklilerin de yanında olduğunu vurgulayan Eldemir, “Emekli ile ilgili emeklimize biz biliyorsunuz önce 1000 liranın altındaki tüm emekli maaşlarının seyyanen 1000 liraya yükseltilmesi, Temmuz ayı enflasyon farklarının ödenmesini bu geçtiğimiz süre içerisinde 7 haziran’dan bugüne kadar bunlar verildi. Bundan sonraki süreçte’de önümüzdeki parlementonun açılıp bütçe’nin taksimatının yani geçici bütçe yada daha sonra 2016 bütçesi yapılırken’de bu konu ile ilgili emeklilerimiz ile ilgili’de yıllık 1200 lira ek ödeme yapılması ile ilgilide karar alınacak ve bu da yıl başından sonra yapılacaktır”. dedi

1 2

 

AK PARTİ TEŞKİLATI SEÇİM BEYANNAMESİNİ BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLADI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Taseron ne olacak secimden sonra unutulacak mi karayollarina kadro verildi ama hala kadroya gecirilmedi

    Cevapla
Bizi Takip Edin