Bilecik Tarihinin En Büyük Yardımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) adına Bilecik temsilciliğinin çalışmaları sonucunda hayırseverlerin katkılarıyla toplanan 1 milyon 130 bin tl değerindeki Bilecik tarihinin en büyük yardımını taşıyan 2 TIR dualarla yola çıktı.

Bilecik İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bilecik İHH) tarafından Suriye’deki savaş mağduru çocuklar için hazırlanan sıvı mamalar iki tıra yüklenerek yola çıkarıldı.

 

Tırların hareketinden önce Cumhuriyet Meydanı’nda Vali Bilal Şentürk’ün de katılımıyla tören yapıldı.

 

Törende konuşan Dernek Başkanı Şemsettin Yıldırım, “Hep birlikte hamdolsun Suriye, Yemen gibi zulüm altında bulunan bölgelere sayısız yardımlar ulaştırdık. Bizler kardeşliğimizin, inancımızın, tarihimizin ve örfümüzün gereği dün de bugün de yarın da mazlum insanlara yardım yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Yıldırım, bu yardımlarla Bilecik İHH olarak Suriye’deki savaş mağdurlarına 22 tır gönderdiklerini aktardı.

Son iki tırda, yüksek besin maddesi içeren sıvı mamalar olduğunu belirten Yıldırım, “Mübarek Ramazan Ayı içerisinde, masum çocukların yüzünü güldürebilirsek, ne mutlu bize. Araç içerisinde bulunan bu ek gıdaların yaklaşık maliyeti eski hesapla 1 trilyon 130 milyon civarında. Bugün Ertuğrul Sancağı’nın merkezi Bilecik’ten, Halep Sancağı Bölgesi’nin muhtelif yerlerine, Bilecik tarihinin en büyük ayni yardım transferini yapıyoruz. Bize bu imkanı veren Allah’a sonsuz şükürler olsun.” dedi.

 

Dua edilmesinin ardından tırlar bölgeye hareket etti.

Bilecik Tarihinin En Büyük Yardımı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. KARDEŞİM BU BİLECİKTE AC VE FAKİR İNSAN YOKMU HİÇ ŞOV YAPIYORSUNUZ MİLLETE NEDİR BİZLERİN PARASINI KİME YARDIM GÖNDERİYORSUNUZ ÖNCE KENDİ VATANDASINA VERSENE

    Cevapla
  2. Biz Safkan Türk evladiyken çocuklara et alamiyorken siz neyin kafasını yaşıyorsunuz ?

    Cevapla
  3. bunlar türklere ve türki cumhuriyetlere hele hele yurt içinde kendi partilerinden olmayanlara su bile vermezler öğretmen maaşı alıp bir partinin temsilciliğini yaparlar vezirhan temsilciside orada maşaallah

    Cevapla
  4. inşallah hayırlısıyla mazlumlara ulaşır, emeği geçenlerden Allah razı olsun

    Cevapla
Bizi Takip Edin