BİLECİK’E GELİRKEN DÜŞTÜ: 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükçekmece’de Eczacıbaşı Gruba’na ait helikopter, Bilecik’in Bozüyük ilçesine gelmek üzereyken İstanbul’da düştü. Helikopterde 2 pilot, bir üst düzey Türk yönetici ve 4 Rus konuğun olduğu öğrenildi.

 

BİLECİK’E GELİYORDU
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan, Bilecik-Bözöyük’e gitmek üzere saat 11.16’da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter Büyükçekmece’de saat 11.21’de düştü. Helikopter pilotlarının Alaaddin Nacar ve Ahmet Bulut olduğu öğrenildi. Helikopterin Atatürk Havalimanı’ndan kalktığı ve Bilecik’in Bozöyük bölgesindeki fabrikaya gittiği öğrenildi.

 

TV KULESİNE ÇARPTI İDDİASI

Helikopterin Büyükçekmece’deki, TÜYAP yanındaki televizyon kulesine çarptığı ve fuar otoparkına düştüğü iddia ediliyor. Düşme nedeninin ise teknik arızadan kaynaklandığı düşünülüyor.

 

ŞAHİN: “5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ”
İstanbul Valisi Vasip Şahin, kazada ilk belirlemelere göre, 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Şahin, “Hem enkaz kaldırma çalışmaları hem de yolun trafiğe açılma çalışmaları hızla sürdürülüyor. Detaylı bilgiyi kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

 

BÜLENT ECZACIBAŞI’NDAN AÇILAMA

Ardından Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

Ayrıntılar konusunda bilgi olmadığını söyleyen Eczacıbaşı, şunları kaydetti:

“Kaza nasıl oldu, neden oldu şu anda bilmiyoruz. Bir yöneticimiz vardı, Rusya’daki tesislerimizin yöneticisi olan arkadaşımız. Rus konuklarımız vardı. Fuar nedeniyle kendilerini davet etmiştik. 2 tane de pilotumuz var. Atatürk Havalimanı’ndan havalandığını biliyoruz. Helikopter tam donanımlı ve bakımlı bir helikopterdi.”

 

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Düşen helikopter Eczacıbaşı Grubu bünyesinde helikopter kiralama hizmeti veren Kuğu Havacılık’a ait. Bu firmadan da bir açıklama geldi. Genel Müdür Gürcan Mallı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

“Kuğu Havacılık bünyesinde operasyon yapmakta olan TC-HEZ kuyruk numaralı 2008 üretim tarihli Skorsky S76 C++ tipli helikopterimiz İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Eskişehir Bozüyük seferini yapmak üzere saat 11.20’de kalkış yapmıştır. Kalkıştan kısa bir süre sonra helikopterimizin Beylikdüzü mevkiinde maalesef kaza kırıma uğradığı haberi tarafımıza ulaşmıştır. Helikopterimizde uçuş ekibinden 2 kişi ve 5 yolcu bulunmaktadır. Uçuş ekibi Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut, yolcu isimleri ise Salim Özen, Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova, Elena Badragan.”

 

FAHRETTİN POYRAZ’IN HALA OĞLU

Helikopterin Kaptan Pilotu’nun Alaaddin Nacar olduğu öğrenilirken, pilotlardan birisininde önceki dönem AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın halasının oğlu Ahmet Bulut olduğu gelen bilgiler arasında.

 

2008’DE ALINDI

Eczacı Grubu’na ait olan ve işletmesi Kuğu Havacılık tarafından yapılan S-76 tipi helikopter 2008 modeldi. Toplam 8 koltuk kapasiteli helikopterin VIP amaçlı kullanılıyordu. Saatte 287 kilometre hıza çıkabilen TC-HEZ tescilli helikopterin menzili ise 535 kilometreydi.

 

BİLECİK’E GELİRKEN DÜŞTÜ: 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 10 Mart 2017, 19:11

    Sn Yetkililer;Son aylarda birçok önemli rus insanı suikast,kaza vs ile öldü,kaza için sis gerekçe gösteriliyor, sabotaj olma ihtimalini de araştırmak gerekmez mi ? İlgili kişiler kırım raporu yazacaklar ama bence bunu yinede gazeteci gözüyle takip etmek gerekiyor diye düşünmeden edemedim işlerinizde kolaylıklar diliyorum slm syg.

    Cevapla
Bizi Takip Edin