BİLECİK’TE 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, Vali STahir Büyükakın, Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak törende yaptığı konuşmada, gaziliğin alınıp satılan, devredilen bir unvan değil ömür boyu taşınacak manevi bir değer uğrunda savaştığımız devlet ve ulusumuz bizleri unvanların en asili, en şereflisi gazilik unvanıyla onurlandırdı. Ulusal değer olmanın onuru ve gururu içindeyiz.” ifadelerini kullandı.

 

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında görevli Jandarma Binbaşı Çağhan Vidinel, gazilerin savaşta samimi olarak şehadeti talep etmeleri ile verdikleri hizmetin aynısını hala hayatta kalarak devam ettirdiklerini söyleyerek, “Çünkü gaziler kadim ideallerin gözle görünür elle tutulur vücut bulmuş halleridir. Bir toplumda gaziler ne kadar görünür ve ne kadar hak ettikleri konumdaysa o toplum ideal yarınlarına ulaşma yolunda o kadar emin adımlarla yürüyor demektir.” dedi.

 

 

Etkinliğin devamında öğrencileri tarafından şiirler okundu,  2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bando takımının konseriyle son buldu.

BİLECİK’TE 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin