Bilecik’te Başıboş Köpekler Korku Yaratıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik merkezindeki cadde ve sokaklarda gezen onlarca başıboş köpek, özellikle okula gitmek için evlerinden çıkan çocuklar ve çarşıda dolaşan vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

Bazı aileler korkudan çocuklarını kendileri okula götürürken, imkanları olmayanlar ise her gün köpek korkusuyla tek başlarına gidip geliyorlar.

 

 

Sürü Halinde Geziyorlar

Haber228 whatsapp hattına gelen ihbara göre; Önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, ” Uzun bir süredir il merkezi ve mahallerinde olmak üzere birçok cadde ve sokakta dolaşan onlarca köpek var. Hepsi de sürü halinde geziyorlar.”

 

 

Özellikle Erken Saatlerde…

“Özellikle sabahın erken saatlerinde okula giden çocuklarımız için büyük bir tehlike arz ediyorlar. Çocuklar korktuğu için tek başlarına okula gönderemiyoruz. Biz onları götürüp getiriyoruz. İmkanları olmayan ailelerin çocukları ise, her gün bu korkuyu yaşıyorlar. Bırakın çocukları, yetişkinler bile korkuyor. Birden bir sürü köpek aniden önünüze çıkıyor. En çok da kadınlar ile çocuklar korkuyor. Bu başıboş köpekler adeta korkulu rüyamız oldu.”
….
Barınağa Alınsınlar
“Bizler dahi çocuklarımızı okula götürüp getirirken zor anlar yaşıyoruz. Bu köpeklerin kuduz olup olmadığı ise bilinmiyor.
Defalarca vatandaşların başvurularına rağmen yetkililerin bu konuda herhangi bir önlem almamış olması düşündürücü. Geç olmadan önce belediyenin bir an evvel bu başıboş köpekleri toplayıp hayvan barınağına götürmesi gerekir.”

(Bu Haber, Haber228 Whatsapp İhbar Hattı aracılığıyla gönderilmiştir)

Bilecik’te Başıboş Köpekler Korku Yaratıyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

26 Yorum

  1. 11 Aralık 2018, 13:43

    belediye ekipleri çalışıyor!…. Öyle demeyin şimdi bide önümüz seçim …

    Cevapla
  2. Bunlara müdehale edilmemesini anlayabilmiş değiliz.İllaki çocuklardan birinin başına birşeymi gelmesi gerekiyor.Velilerin aynı zamanda birer seçmen olduğunu yetkililere hatırlatmak isterim.

    Cevapla
  3. 11 Aralık 2018, 14:09

    Geçenlerde Bahçelievler Mahallesinde bir ilkokula giden çocuğun üzerine oynamak amacıyla köpek kalktı. Çocuk korkudan bayıldı. Ambulans ile hastaneye götürüldü. Hatta köpek toplama aracıda kar yemeğin oralarda duruyor. Fakat toplamıyor. Her mahallede var sıkıntı.

    Cevapla
    • 11 Aralık 2018, 14:45

      Kızım uyku uyuyamiyor korkusundan sabah nasıl okula gitcem diye yarım saat teselli etmeye uğraşıyorum ne yani köpekler özgürce gezsin diye çocuklar okula mi gitmesin .ayrıca biz bile korkuyoruz evimin yolunu değiştirmek zorunda mıyım TV de görmüyor musunuz bir adamı ve bir çocuğa saldırıp parcaladiklarini .bir çaresi bulunsun artık yeter bizler oradan hergun gelip gitmek zorunda olan vatandasiz yahu?

      Cevapla
  4. aylardır böğle maalesef genelde cumhuriyet mahallseinde çok fazla bir an önce toplanmalı köpekler yoksa birinin canı yanacak.

    Cevapla
  5. Bu hayvanların kimseye zararı yok. Aksine onlar bizleri koruyor. Neyi zorunuza gitti anlamış değilim. İnsanlardan daha vefalı ve merhametli onlar!! Uzak durun sesi olmayan güzelliklerden!! Evvelinde onları kendinizden koruyun! Kendinize önlem alın!!!

    Cevapla
  6. 11 Aralık 2018, 15:08

    bu hayvanların kimseye zararı yok toplanmamalı ! barınaklar da rezalet halde orada yaşayamazlar onların da özgür dünyası olmalı

    Cevapla
  7. MİLLET HAYVANLARI BARINAGA ALIN TOPLAYIN DEMİŞ SİZLER BU KADAR HAYVAN DÜŞMANISINIZ İNSALIGINIZDAN UTANIN

    Cevapla
  8. HEPİNİZ HAYVAN DÜŞMANI MISINIZ BEN ANLAMIYORUM. O HAYVANLARI YABANİLEŞTİRİP SALDIRGANLAŞTIRAN SİZLERSİNİZ. KÖPEKLER İNSANLARLA YAŞAMAYA ALIŞKIN HAYVANLARDIR. BİR KÖPEK BİR İNSANA SALDIRIYORSA MUTLAKA BİR SEBEBİ VARDIR. SİZ ÇOCUĞUNUZ HASTALANDIĞINDA ONU BIRAKIYOR MUSUNUZ? EĞER Kİ BİR KÖPEK BÖYLE VAHŞİLEŞİYORSA SEBEBİNİ BULUP O HAYVANI İYİLEŞTİRMELİYİZ. ONLAR BİZLERE ALLAHIN BİR EMANETİ ARKADAŞLAR , ÖBÜR DÜNYADA TEK TEK SORACAK ALLAH BİZE. VİCDAN SAHİBİ NESİLLER YETİŞTİRELİM

    Cevapla
    • Bir sürü psikopat sapık ortalıkta dolaşıyor.Köpeklerden korumak ve barınaklara yıldırmak isteyip psikopatlardan neden bu kadar korumak istemiyorlar

      Cevapla
    • Valla al evinď bak ozaman tuzunuz kuru sanrim evden cıkmiyosunuz yada hayvanlari sevmemek deil tehlikeliler bi cogu valla hayvanlar verdiginiz doyurdugunuz kadar insanlara onem vermiyosunuzdur eminim bencede bian once toplanmali kimsenin canı yanmadan

      Cevapla
      • Ben hayvanada yardım ederim insana da…Barınak konusuna gelince bir saatinizi ayırıpta barınaklardan birini ziyaret edin.Ne kadar iğrenç pislik içinde olduğunu görüpte hayvanlara karşıda merhametiniz olur belki.Diğerlerini bilmem ama kendimi düşünüpte barınağı tıktırmıyorum

        Cevapla
      • Sen hic barinaga gidip oradakileri gordunmu hemserim ben gittim orda hic olmasin daha iyi hepsi bir kafeste buyukler hakimiyeti var kjcukler surekli hirpalaniyor ac olsun ama ozgur olsun daha iyigozunun icine bakiyor beni burdan gotur diye

        Cevapla
  9. Valalhi kim WhatsApp ihbar hattından bunları attiysa benden erken davranmış tebrik ediyorum yoksa ben yapacaktım bu işi Belediyeyi kaç kere aramama rağmen gram takmadilar haberin olması ayrıca belediyenin bu sorumsuzluğunu kınıyorum

    Cevapla
  10. Vallahi çok doğru gece eve gidemiyorum

    Cevapla
  11. Bıktık cidden kaç kere soylememize rağmen gayet yerinde güzel bir haber

    Cevapla
  12. Madem okadar çok seviyosunuz köpekleri alın sahiplenin ozaman.Sizin özel mülkünüze kimse karışamaz.Hem sevgi sözcüğü havada kalmamış olur.Bir samimiyetiniz olur.

    Cevapla
  13. Halkın yaşam alanında başıboş köpeklerin dolaşmasını savunmakda nedir yaa.

    Cevapla
    • Sokaklar sadece halkın yaşam alanı değil , Allahın yarattığı hayvanlarında yaşam alanı. bu kadar cahil bir insan görmedim ben

      Cevapla
  14. Hersabah işe giderken burdan geçiyorum doğrusunu söylemek gerekirse ben bile tırsıyorum kalabalık geziyorlar bazen kavga ediyorlar. Saldırmış olsalar kimden şikayetçi olacaz ısırılı darp edilmişliğimizle kalacaz. Sn. Belediye başkanım Nihat bey şu konuya el at bi zahmet.

    Cevapla
  15. 13 Aralık 2018, 00:13

    Kimseye zararları yok hergün işe giderken bile yanımızda durup zarar gelmemesine dikkat eden arabalar geçerken trafikten arabaların durmasını bekleyen yanlız kendini sevdirmek isteyen varlıklar sadece üşüyor ve ilgi istiyorlar bukadar düşüncesiz olmayın evden artıklarınızı vererek belki bir sevaba girer bir hayvanın karnını doyurmaya sebek olabilirsiniz. Hayvanlar enaz insan kadar özgürdür bilecik hepimize yeter

    Cevapla
  16. 13 Aralık 2018, 01:20

    Mevsim kış havalar buz gibi siz sıcacık evinizde yatarken onlar nerde yatıyor ne yiyip ne içiyor düşünen yok. TEK BİLDİĞİNİZ BARINAK. Tartışmaya gerek yok evinizde artan ekmek veya yemekleri çöplerin kenarına kaplara koyun baride hayvanların en azından karnı doysun. Malum köpekler açız ve üşüyoruz diyemiyorlar.

    Cevapla
Bizi Takip Edin