BİLECİK’TE, HALEP’TE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te sivil toplum örgütlerinin üyeleriyle vatandaşlar, Halep’te ölenler için Kayı Boyu Camisi’nde, gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kayı Boyu Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Eğitim Bir-Sen Bilecik İl Temsilciliğince, Suriye’nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılara ilişkin basın açıklaması yapıldı.

 

Eğitim Bir-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz, yaptığı basın açıklamasında “Halep’te insanlık ölüyor.  Batı yine üç maymunu oynuyor.. Bugün insanları, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep! Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep’te can pazarı yaşanıyor.” ifadelerini kullandı.

“Trump’un attığı twit, basında Halep’te her gün katledilen insanlardan daha fazla yer alıyorsa bu düzeni başka nasıl açıklayabiliriz” açıklamasına yer veren Selöz, insanlık dramının merkezi Halep’in, bir ahlak imtihanının da merkezi olduğunu söyledi.

Selöz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

 

Merhamet ihtiyacı adalet yoksunluğuna dayanır. Biz daha köklü çözümler üretilmesi gerektiğini, adil bir dünyanın vicdanları harekete geçirdiğimiz zaman mümkün olduğunu inanıyoruz. Yani tüm dünya üzerindeki Rachelleri, Malcom X’leri, Gandileri harekete geçirerek Halep’e bir vicdan köprüsü oluşturmak zorundayız. İnşallah bunu başaracağız.

 

Bunun ilk adımı olarak da “Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar.” temalı kampanyamızı başlattık. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler, MEMUR-SEN, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği, Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep’e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek.

 

Diğer yandan, Halep’teki sivillere ulaştırılmak üzere cenaze namazı çıkışında para yardımı toplandı.

BİLECİK’TE, HALEP’TE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. aranızda bazı sinsiler de katılmış onlara dikkat edin…

    Cevapla
Bizi Takip Edin