Bilecik’te “Helal Gıda Güvenliği” konulu konferans düzenlendi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA), 2015 yılı teknik destek programı kapsamında “Helal Gıda Güvenliği” konulu konferans düzenlendi. 

 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, Bilim ve Sanat Merkezi’nde Vali Ahmet Hamdi NAYİR, Vali Yardımcısı Halil İbrahim ACIR ve daire müdürleri ile öğrencilerin katıldığı konferansta, gıda, tarım ve hayvancılığın toprak olmadan olmayacağını anlatarak, toprağın başta insan olmak üzere bitkilerin, hayvanların ve bütün canlıların hammaddesi, besin kaynağı ve barındığı vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu söyledi.

 
Güvenilir ve helal gıda üretiminin yapılması için verimli ve kimyasallardan ari toprakların olması gerektiğini anlatan YILDIZ, “Dünyada iki tip insan vardır. Bunlardan biri yemek için yaşar, diğeri ise yaşamak, yaratılış gayesini yerine getirmek, insanlığa hizmet etmek için yer. Her iki durumda da gıda tüketmek zorundayız. Tükettiğimiz gıdaların güvenilir olmasına helal olmasına dikkat etmeliyiz. Aslında güvenilir olmayan gıda helal de olamaz. Bir gıda insan sağlığına zarar verecek durumda ise helallikten de çıkmış olur. Güvenilir gıda helal olan gıdadır, helal olan gıda da güvenilir gıdadır” ifadesinde bulundu.

 
BEBKA’nın Teknik Destek Programı kapsamında Bozüyük ilçesinde “Tarımsal lojistik ve helal gıda güvenliği” konulu eğitim düzenleyerek, 32 kursiyere sertifikalarının verildiğini bildiren YILDIZ, projeye katkılarından dolayı Vali NAYİR’a, BEBKA’ya, Dünya Helal Birlik Başkanı Ahmet GELİR’e ve Başkan Yardımcısı Serkan MALHATUN’a teşekkür etti.

 
Dünya Helal Birliği Genel Başkanı GELİR, “Helal gıda konusunun fıkıh yönü” Genel Başkan Yardımcısı ve Belgelendirme Teknik Komite Başkanı MALHATUN da “Helal belgelendirmenin tekniği” konularında sunum yaptı.
MALHATUN, ayrıca konferansta, 2015 yılının “Helal Hayat Helal Dünya” sloganıyla, Dünya Helal Birliğinin yapısı, yaptığı çalışmalar ve helal gıdada dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi.





Bilecik’te “Helal Gıda Güvenliği” konulu konferans düzenlendi.
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin