Bilecik’te “Ortak Akıl” Toplantısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, “Bilecik, bir rüya imparatorluğunun kurulduğu yere ev sahipliği yapan kent olarak, tekrar rüya şehir olur. Ben inanıyorum.” dedi.Büyükakın, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Ortak Akıl” toplantısında yaptığı konuşmada, ortak ruhun başarı getirdiğini söyledi.

 

Birlik olmanın önemini vurgulayan Büyükakın, “Birinin derdi, kendi derdiyse o akıldan bir şey çıkmıyor, tarihte de böyle olmuş. Beylikler birbirini yerken Osmanlı kendi işine bakmış. Arıza çıkaranları da ekarte etmeyi başardı. Bizim insanımız da sahiplenme duygusu var, bunu İzmit’te depremde gördüm. Erzaklarını dolduran nefesi orada aldı. Bizim insanımız bir tek şunu öğrenmeli, başı belaya düşmeden çalışmayı öğrenmeli. Bu konuda pratik yapmamız gerekiyor.” diye konuştu.

 

SAHİPLENMELİ VE BİRARADA OLMALIYIZ

Bu süreci sahiplenmeyi ve takip etmeyi başaracağız ve bu süreç güzel sonuçlar doğuracak diyen Vali Büyükakın, ”Bilecik gelişime açık, gelişime hevesli. Gelişim için öne çıkarılacak değerlere sahip tek eksik bir olmamız, birlikte olmamızdır.” diyerek kendisinin bu süreçte birleştirici olduğunu bu sürecin belediye başkanlarının, üniversitenin, basının, Bilecik’te yaşayan herkesin sahibi olduğunu, birlikte başarılacak bir süreç olduğuna vurgu yaptı.

HAYAL-ET BİLECİK

Kentin tamamının bu sürece katılmasının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Vali Büyükakın ”Osmanlı için herkes bir rüya ile başladı der. Bu rüya sonucunda bir imparatorluk doğdu, bize miras kaldı. Şimdi yeniden niye olmasın. Bizde bir rüya hayal edelim, hayal edelim ve harekete geçelim. Bunun zamanı geldi. Bize düşen bir arada olmak, birlikte çalışmak, ben inanıyorum ki rüya şehir Bilecik gerçek olacak.” diye konuştu.

 

Büyükakın, yeni gelenin eskiyi bozmaması gerektiğini ifade ederek, “Bundan sonraki süreçte önemli olan bir arada olmamız, bir hafıza oluşturmamız. Bizler gelip geçiciyiz ama bu toplumun hafızası durduğu takdirde olay bir şekilde başarıya ulaşacak. Bilecik, bir rüya imparatorluğunun kurulduğu yere ev sahipliği yapan kent olarak, tekrar rüya şehir olur. Ben inanıyorum. Buna inanırsak, burayı bir rüya şehir yapmak istersek, el birliğiyle çalışırsak, rüya şehir Bilecik’i hep birlikte hayata geçiririz. Burası bir rüya şehir olmayı hak ediyor, sadece inanmamız ve bir araya gelmemiz gerekiyor.”

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı da birlik ve beraberliğin önemine değinerek, el birliğiyle mega kent olma yolunda ilerleyeceklerini kaydetti.

 

Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş, Bilecik TSO Başkanı Mefail Ateş, İlçe ve belde belediye başkanları, STK temsilcileri katıldı.

 

17-18 Şubat tarihlerinde Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyeleri ve BEBKA işbirliği ile Bozüyük Grand Çalı Otel’de gerçekleşecek Bilecik Ortak Akıl Toplantısı’nda, ilimizin sosyo-ekonomik, kültürel ve tarihi birçok değeri masaya yatırılacak. İki gün sürecek ‘Bilecik Ortak Akıl Toplantısı’nda arama konferansı metodu kullanılarak değerlendirmelerde bulunulacak.

Bilecik’te “Ortak Akıl” Toplantısı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. neyin hayali yıllarca hayallerle yasadık bu haldeyizz köy gbii avm yok fabrika yok hep yerinde sayıyor bunların aksinii hayal ederdim ama neysee

    Cevapla
  2. Mesela gençler için gece de açık olan mekanlar devam eden ulaşım hayal edelim ?

    Cevapla
Bizi Takip Edin