Bir Vali Düşünün Köylülerle Karpuz Dikiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk, Marmara Bölgesi’nin önemli karpuz üretim merkezlerinden olan ve ”Marmara’nın karpuzcusu” olarak bilinen Osmaneli ilçesinde üreticilerle birlikte karpuz fidesi dikti.

Sakarya Vadisi’nde, yaklaşık 13 bin dekar arazide bilinçli tarım uygulamalarıyla kaliteli ürün elde eden üreticiler, mart ayında hazırlanan toprağa özenli bir şekilde dikimini gerçekleştirdikleri ürünlerin hasadı ağustos sonuna kadar sürdürüyor.

 

Yetiştirilen karpuzlar, İstanbul başta olmak üzere birçok kente gönderiliyor.

 

Vali Şentürk, Kaymakam Naif Yavuz, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş ile birlikte Medetli köyünde tarlada, karpuz dikimi gerçekleştiren çiftçileri ziyaretinde, onlarla birlikte karpuz fidesi dikti.

 

Yaklaşık 15-20 karpuz fidesi diken Vali Şentürk, şöyle konuştu:

” Topraktan geldik, tekrar toprağa döneceğiz. Meslekler içinde sıralama yaparsak, toprakla uğraşmak en önemli iş. Toprakla temas edince, zihinsel olarak rahatladım. Üretimi seviyorsanız, hakikaten güzel ürünler çıkıyor. Üreticimizin durumunu yerinde gördük. Hem ürün mahsulünün bolluğu, hem de piyasada hak edeceği değeri bularak, vatandaşımızın emeklerinin karşılığını almalarını diliyoruz. İnsan için, canlı için beslenmek, hayatını devam ettirme adına üretim gerçekten önemli. Osmaneli ilçemizde de özellikle karpuz, kavun ve domates gibi temel ürünlerimiz profesyonelce üretiliyor. Ciddi üretimimiz var ve bilinçli üretim yapılıyor. Ektiğimiz fidelerin, inşallah iki ay sonrada meyvesini toplarız. Hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum. ” dedi.

 

– ”İlk defa valinin tarlada çalıştığını gördük”

Tarla sahibi Gürcan İlhan, Vali’nin tarlalarına gelmesinden memnun olduklarını söyledi.

 

Başta Vali olmak üzere idarecileri aralarında görmek istediklerini ifade eden İlhan, ”54 yaşındayım vali beyi halk arasında ilk defa gördüm. Köye geldiğini görmedim desem yeri var. Vali bey bizimle fide dikti. Temmuz ayında karpuzlardan kendisine ikram edeceğiz. İnşallah vali beyin eli bereketli olur.” dedi.

 

Üretici Nuray İlhan ise, Valinin tarlalarına gelmesinden ve kendileriyle birlikte karpuz fidesi dikmesinden gurur duyduklarını anlatarak, ”Çocukluğumdan beri çiftçilikle uğraşıyorum. Sezondan umutluyuz. İnşallah yılımız iyi geçerde, emeğimizin karşılığını alırız. Karşılığı olursa yaptığınız iş güzel oluyor. Hiç yorucu olmuyor. Zor gelmiyor yaptığımız işler. Medetli karpuzu hem sulu hem de tatlıdır.” diye konuştu.

 

Üretici Özcan İlhan da, bir valinin ilk defa tarlada köylülerle karpuz diktiğini gördüğünü ifade etti.

Bir Vali Düşünün Köylülerle Karpuz Dikiyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Saygıyla eğiliyorum helal olsun Sayın Valim

    Cevapla
  2. 6 Mayıs 2019, 10:34

    Zekiye tekin örnek olmuş anlaşılan ?

    Cevapla
Bizi Takip Edin